Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 09:35 - Новият председател на ЕС Швеция знае как с данъци да те направи жив и щастлив
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 5574 Коментари: 0 Гласове:
0



От първи юли за следващите шест месеца председателството на Европейския съюз премина в ръцете на кралство Швеция - държавата с най-неприлична форма на картата, родината на социалистическата пазарна икономика, чийто футболисти играят най-грозния футбол и тренират преследвайки Емил от Льонеберя, който пък бяга защото е откраднал Нобеловата награда за мир, а руси манекенки по улиците на Пиратския залив пищят  "Хей, оставете го, аз съм облечена само със шведското знаме".

image

Всички очакваха с нетърпение  края на мандата на предишния председател на ЕС - Чехия, чието дясноцентристко правителство забърка невероятни каши начело на Европа-инсталацията "Ентропа", чехите отказаха да бъдат посредник в газовия спор между Русия и Украйна, външният им министър защитаваше израелската офанзива в ивицата Газа, докато други европейски представители я осъждаха, чешкия парламент свали правителството на Мирек Тополанек с вот на недоверие, а през юни той лъсна гол на снимка от купон във вилата на Берлускони.

И ако това не е достатъчно да обясни защо всички си отдъхнаха - Чехия още не е приключила ратифицирането на Лисабонския договор.


Но новият председател на ЕС не е приятел на България, всъщност Швеция непрекъснато ни очерня
заемайки първите места във всяка възможна класация -  за най-щастлива и богата нация, най-добро място за живеене, най-сигурни пътища, най-къса работна седмица, най-малко пушачи, най-малко затворници на 100 000-145 срещу 77.

Обезпокоително е положението и в класацията за ЕС за процентът на данъчно облагане от брутния вътрешен продукт -Швеция е на второ място с около 48%, а България изостава с 34%. 

Разбира се има стотици причини шведите да са едни от най-щастливите хора-здраве, богатство, сигурност, свободно време, семеен живот, бърз интернет. Но между някои от най-щастливите държави Исландия, Холандия и Швеция има едно общо нещо-високите данъци. Те естествено се връщат обратно под формата на услуги, които правят гражданите щастливи и живи.

За съжаление обаче високите данъци са въплъщение на лошия социализъм с който водим борба от 20 години, като от най-затънтения хоремак до най-високо ниво в  елитните медии с "най-интелигентаната част на обществото" се вайкаме как сме все на опашката и няма пари, и сме бедни и нещастни.

Може би
в следващите шест месеца Швеция ако въведе 120% ДДС в Европейския съюз ще станем по-щастливи и живи.


Тагове:   Чехия,   Швеция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9810356
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094