Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2009 22:42 - Шампионат по леене на сълзи по Мистър Десет Процента
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 12648 Коментари: 30 Гласове:
7

Последна промяна: 29.08.2009 08:28


imageВ безпрецедентна по мащаби и неадекватност  акция, за да докажат отново,  че напълно заслужават определението "ония лудите от интернет" блогърите от блог.бг се обединиха и отдадоха почит на Мистър Десет Процента  състезавайки се по леене на сълзи. По този начин блогърите  наистина показаха, че живеят в паралелен на реалния свят, един по-добър свят, в който хората могат да са мили към всекиго и да похвалят дори и най-големия злодей, и  утвърдиха блог.бг като водещо свърталище на откачалки. 

Вземайки пример от  вманиачените фенове на Майкъл Джексън   всички блогъри цяла седмица не спират да леят сълзи и горко оплакват най-известната киберличност на България, и така  постепенно  в блогърския фолклор той придобива  ореол на светец. В реалния свят той беше много по-различен - беше Александър Божков, лицето на разбойническата приватизация и беше уважаван заради невероятния си професионализъм да се изплъзва на правосъдието по всички обвинения, но най-вече заради сделката за която всеки си е мечтал -продажбата на Кремиковци за 1 долар. 

За зла ирония Мистър Десет Процента не дочака да се навършват точно десет години от продажбата на Кремиковци, което е
точно днес. По случай юбилея блогърите ще се състезават кой първи ще пресметне по колко точно цента  от този един долар са се паднали на всеки българин за всяка една от десетте години.

С акцията си по надплакване блогърите поставиха и ясна разграничителна линия между "добър" и "лош" човек-  "добрите" хора  имат блог, а след като умрат отиват в рая, където цяла вечност  блогват и хор от ангели от Гугъладсенс  им пеят и свирят на златни арфи. За неблогърите тази линия е линията на глупостта, отвъд която винаги  е гарантирана  неадекватната реакция по всяка тема. 

 Обвития  в тайнственост Азер Меликов е посъветвал Сергей Станишев, Р. Овч., Ахмед Доган и други бивши членове на предишното правителство да се регистрират в земята на вечната любов блог.бг и редовно да поливат своята нива. Блогърите очакват с нетърпение следващите известни личности и са сигурни, че когато r0vch.blog.bg почине, който е най-вероятния следващ клиент на Смърт, блогърите  ще забравят, че в действителност е бил една по-върлинеста версия на Мистър Десет Процента и ще напишат само хубави думи за него.

 Според една малка отцепническа група блогъри, вярващи, че блоговете са дело на Сатаната, Мистър Десет Процента е бил наказан от Бог не само защото е бил блогър, а и защото е бил скучен блогър.

(тази история е пародия; снимката е на
dnevnik.bg)


Тагове:   пародия,


Гласувай:
7



1. kobata - Една от кофтите български погов...
27.08.2009 22:47
Една от кофтите български поговорки:
За мъртвия или добро, или нищо!
цитирай
2. ssstto - лошото
27.08.2009 22:49
е за блогърите
цитирай
3. kobata - аз мислех да напиша подобен пост...
27.08.2009 22:53
аз мислех да напиша подобен постинг, ама се отказах. Ето, той си е понесъл наказанието. Някой някъде е сметнал, че достатъчно е мърсил земята и го е прибрал.
цитирай
4. ssstto - напиши го
27.08.2009 22:54
че толкова сополи и сълзи не се издържат
цитирай
5. miralyub - ако това е наказанието, тогава к...
27.08.2009 22:57
ако това е наказанието, тогава какво правят още сред живите Симеон, Доган, Станиш, Р.Овч. и всички ония от Виденовото правителство?
цитирай
6. kobata - да, наистина направо се оляха, че и ...
27.08.2009 22:58
да, наистина направо се оляха, че и едни хвалебствия: какъв бил такъв, че онакъв...като пролетна росица, направо ангел небесен сякаш се махна от нашия живот...
цитирай
7. анонимен - да, да, много са пропагандаторите в блога
27.08.2009 23:05
но от време на време правят лапсуси като в случая, като и анатемосването концерта на Мадона.
e истината винаги изплува.
дано са добре платени.
цитирай
8. ssstto - miralyub
27.08.2009 23:06
ако това е наказание на свръехстествена сила, тогава не трябваше ли да остави бележка с обяснение за да не си блъскаме главата дали всъщност блог.бг не е канцерогенен.
цитирай
9. kobata - Аз си спомням един случай, те после ...
27.08.2009 23:11
Аз си спомням един случай, те после много го даваха, този човечец как спеше на заседание на министерски съвет...
цитирай
10. kobata - Александър Божков разпитван за ...
27.08.2009 23:18
Александър Божков разпитван
за рафинерията "Нова Плама"


81 души и 5 вещи лица свидетелстват
по делото на екссиндиците


Дора ДОНЧЕВА

Наказателно дело 8356 от т. г. бе гледано през седмицата в Плевенския районен съд от петчленен състав под председателството на Любомир Кръстев. То се води от прокуратурата по обвинение на двамата екссиндици на рафинерията "Нова Плама" за нанесени щети в особено голям размер. Защитата на обвиняемите Лилия Тодорова и Николай Пенев в лицето на адвокати Мариана Христова и Анита Димчева поиска прекратяване на делото, като представи решение на Плевенския окръжен съд за влизане на “Нова Плама” във втора и окончателна несъстоятелност поради неизпълнение на приетия при първата оздравителен план. Презумпцията на защитата е, че тъй като има неплащане на суми по оздравителния план, то и консумирано престъпление няма, т. е. на включените в обвинението банки не е имало никакви реални плащания по дълга. Съдийският състав не прие искането на защитата и даде ход на делото. Прокурорът Иво Йолов прочете обвинителния акт. Обвинението е общо за 40 млн. лева поради включване като кредитори на банки с несъществуващи вземания и изплатени неправомерно индексирани работни заплати на работници и служители.

По наказателното дело са призовани да дадат показания 81 свидетели и 5 вещи лица. Съдът изслуша Александър Божков, който по време на разглеждания период 1998 -1999 година е бил министър на промишлеността в правителството на Иван Костов, ексзаместник-министър Едит Гетова, бившия изпълнителен директор на рафинерията Валентин Трифонов, Бони Бонев - консултант на втория купувач и през извесетен период член на директорския борд на "Нова Плама". Огнян Петков, за определено време административен директор на рафинерията и представител на работниците по време на стачните вълнения и преговорите с втория купувач "Плама консорциум", също даде показания, както и много други бивши работници и служители в предприятието. Не всички призовани свидетели се явиха в съда, сред които и сегашният финансов министър Пламен Орешарски, който по време на разглеждания период е бил зам.-министър.

цитирай
11. miralyub - момци, аз като една проляла сълзи ...
27.08.2009 23:27
момци,аз като една проляла сълзи блогърка ви питам- не е ли време да си лягате...вместо да се упражнявате в заучено словоблудство:))).

цитирай
12. kobata - Veritas odium parit!
27.08.2009 23:32
Момък ще викаш на този дето хърка до теб и не ти обръща внимание. Пиши си за консулките и т.н. там ти е силата!
цитирай
13. ssstto - ти луда ли си
27.08.2009 23:33
знаеш ли какво е наказанието за блогърите дето си лягат рано?
цитирай
14. kobata - Който ляга рано, за наказание го ...
27.08.2009 23:46
Който ляга рано, за наказание го затварят един час в една стая с миралюб! Ама покрай тази тетка се отнесохме от темата за оплаквачките на Мр 10 %
цитирай
15. desperadomikaela - Ето, че има и такива, които не са си затворили очите за историята
28.08.2009 00:17
Благодаря за няколкото факта, които ми бяха убягнали. Колцина се хлъзнаха по хлъзгавата плоскост и "оплакоха" най-интелигентния измежду най-корумпираните? Направих си труда да прочета "интелигентните" му постинги, нищо не научих, освен че им се надсмя на скудоумието на "интелигентните" си фенове.

... а за miralyub, не й се връзвайте, тя може и по темата да не е в час, но иначе е много "печена". Харесвам я.
цитирай
16. kobata - Бившият вицепремиер и министър на ...
28.08.2009 00:24
Бившият вицепремиер и министър на промишлеността Александър Божков бе осъден от Софийския апелативен съд на 2 години условно с 3-годишен изпитателен срок, предаде Дарик радио.

Също така съдът лиши за 5 години Александър Божков от право да заема държавна длъжност и право да упражнява дейност, свързана с управление и стопанисване на държавно и общинско имущество.

Пети наказателен състав на Софийския апелативен съд отмени първоинстанционната присъда на Софийски градски съд и призна Александър Божков за виновен в това, че в качеството си на длъжностно лице - Министър на промишлеността - не е положил достатъчно грижи за ръководенето и стопанисването на повереното му имущество през 1998 г.: цех “Цалапица”, обособена част от “Оптед” ЕООД, като е нарушил служебните си задължения и е превишил правата си, от което са настъпили щети в размер на 179 млн (неденоминирани) лева.

Божков беше осъден да плати разноските по делото в размер на 2010 лева.

Бившият министър беше оправдан по първоначално повдигнатото му обвинение за допуснати нарушения по приватизационна сделка.

Присъдата е подписана с особено мнение от председателя на съда. Тя подлежи на протестиране и обжалване пред Върховния касиционен съд (ВКС) в 15-дневен срок от днес.

11.05.2004 г.
цитирай
17. miralyub - kobata,
28.08.2009 09:44
като една "тетка"- не мога да не се "възхитя" на изключителната ти "любезност" и "фин" изказ...
сигурно го изисква благородната преподавателска професия, посочена в твоята визитка...
и друго, понеже понадникнах да видя твоите идеали и видях, че си се захванал на такава "крехка" възраст с една обществена инициатива- да издигаш нашия съблогър Т. Дечев за кандидат за кмет, та се запитах, дали ще си му достоен имиджмейкър с този изящна тактичност, която имаш...
и не на последно място- по повод последния ти коментар- черният пиар в стил Азер Меликов РАБОТИ...но в полза на опонентите, та продължавай, продължавай...
цитирай
18. miralyub - на останалите ми събеседници - п...
28.08.2009 09:49
на останалите ми събеседници - приятен ден!
цитирай
19. анонимен - Мира
28.08.2009 10:56
Човекът /сссто/ си го е написал - "И други несмислени неща.." - така че няма кво да го взимаме на сериозно...
А колкото до Ал. Б. - поне малко уважение да имаме като към човек / пък бил той и министър.../
цитирай
20. ssstto - правилно
28.08.2009 11:01
няма защо да ме взимате насериозно.
понеже хора които хвалят лицето на корупцията само защото е бил блогър и не си задават въпроса ами ако и доган беше в блог.бг едва ли могат да вземат нещо насериозно.
блог.бг фърст
цитирай
21. ploudinperper - 18. miralyub
28.08.2009 11:34
Трябва да признаеш, че за мъртвите само добро се е отнасяло за времето, когато хората са умирали достойно.
Питам те, какво добро да кажем за: Хитлер, Сталин, Димитров?
Ще се намери ли смелчак за лее сълзи за тях?
10% - нямаме нищо против него, а само против практикуваното от него - това са съдели хората - престъплението.За това престъпление го дискутираме сега.
цитирай
22. kobata - Много малко, да не кажа един-двама, ...
28.08.2009 12:15
Много малко, да не кажа един-двама, са съвременните български писатели, които наистина заслужават това прозвище. Но един от тях, съвсем естествено е Георги Данаилов. Има той една книга "Къща отвъд света", а там, в нея е и един мой любим пасаж:
"Дядо Петко пък имаше свое собствено отношение към смъртта. Една вечер в кръчмата аз чул недочул че в мое отсъствие се поминал един бай Стоян, попитах:

- Абе, верно ли, че бай Стоян починал?

- Верно - каза бай Петко - Ама той беше много лош човек.

- Де бе, Петко, умрел човекът! - обади се някой жалостиво.

- Е като е умрел, да не е станал по-добър - съкруши присъствуващите дядо Петко."

цитирай
23. анонимен - Благодаря Ssto,
28.08.2009 12:25
най-сетне някой да полее местната лудница със студена вода. За съжаление май не им харесва отрезвителния ефект.
цитирай
24. анонимен - tuk horata sa sviknali da si pi6at ...
28.08.2009 12:35
tuk horata sa sviknali da si pi6at kakvoto iskat i nikoi da ne im diri smetka. vyzhvalyavat kradci i predateli bojkov sasipa balgarskata promi6lenost
цитирай
25. miralyub - айде да бъдем поне малко и реалисти. ...
28.08.2009 17:46
айде да бъдем поне малко и реалисти... не само комунисти!
не сравнявайте Божков със световни злодеи като Хитлер и Сталин... недопустимо е.
а със рака не си правете шега и не злорадствайте никога- тази болест не подбира- всеки от нас може да е следващият...
цитирай
26. kobata - Миралюб
28.08.2009 18:19
Принципно си права и не е хубаво една дискусия да се изражда в личностни нападки. Но когато се говори за някого, независимо какъв е бил, логично е да се подхожда обективно. А тук се изляха тонове сълзи. Да, смъртта на един човек е ужасно нещо, най-ужасното! И за роднините, за приятелите... Но това, че си е отишъл от този свят не го прави добър, честен, умен и т.н. И затова е хубаво да се види, че я има и другата гледна точка. Че този човек освен там... айде, няма да коментирам културни и интелекутални възможности, но, той в даден момент е участвал в управлението на нашата държава и носи определени отговорности за много негативни неща, които са се случили. И паметта човешка не би трябвало да е толкова къса. Защото, когато буквално се събаряха сградите, построени от нашите майки и бащи, баба и дядовци, Божков и подобните му, са потривали доволно ръчички и са следели швейцарските си сметки. Да не говорим за този център за икономическо развитие. Публична тайна е кой създава такива центрове, фондации и т.н. организации. Кой ги финансира, и какво вършат те. Така че, приятели по-полека в залитанията и поляризацията на обществените явления и личности.
цитирай
27. анонимен - кво и обръщате внимание на тази п...
28.08.2009 18:36
кво и обръщате внимание на тази пача? тя е толкова проста и само си вре носа дето не тряба.
цитирай
28. ko642 - Съгласен съм с написаното от теб. И ...
28.08.2009 19:13
Съгласен съм с написаното от теб. И аз се учудих на коментарите под този пост но предполжих повечето са били твърде млади и не помнят сътвореното от АлБ. Дадох си и труда да прегледам блога му - човека си е слагал интервютата. Даже не си е давал много много труд да пише. И понеже за умрелите или добро или нищо - се въздържах от коментар :)
Поздрави за поста! ВВ
цитирай
29. анонимен - айде холан /raders/
28.08.2009 21:29
Това за десетте процента ми се чини малко ала бала - хумореска за успокоение душите на червените бабички. Едва ли един милионер /защо не и милиардер/ - нагушен от приватизационни сделки - ще се превърне в хрисим диджей в радиото и ще умре като куче - забравен от всички. Къде му са замъците, къде му са яхтите, къде му са авоарите; я виж твоите червени кумири какви гуши са отпрали.
цитирай
30. valsodar - Трудно е да намираш единствено лошото в хората
28.08.2009 21:33
Трудно и уморително.
А във всеки един от нас, независимо от лошотиите които волно или неволно е извършил в живота си, все ще се намери по едно добро дело, правещо го човек.

Абсолютният контраст на всичко или в черно или в бяло води единствено до изкривяването на действителността.

А аз предпочитам, когато видя че някой прави нещо добро - да си му река Браво, без значение миналото му.
Защото, това е в истинската същност на човека - да се стреми към по-добрата си половина.
И по тази причина е толкова трудно за следване.
По тази и причина, винаги адмирирам всяка една проява показваща който и да е в човешката му вътрешна светлина.

За какво, ти го написах ли?

За това, че си прав и същевременно грешиш.
Аз помня миналото, изживявам настоящето, но също така мога да виждам и бъдещето.
За разлика от мнозина, можещи само първото или второто.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9781771
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094