Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 09:01 - И Барак Обама не уважава блогосферата
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1540 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.09.2009 08:37


Соломон Паси показа голямо  неуважение към модерните графомани - блогърите, заявявайки на Иван Бедров, че в блогосферата се пишат само глупости. Което беше като да го срита между краката, понеже Бедров е графоман и идол на интернет троловете. Много хора, между които и Борислав Зюмбюлев ръкопляскаха на Паси.

 Миналата седмица и признаващият, че е пистрастен към вестниците  Барак Обама показа пренебрежение към най-новите медиите с обидни забележки за блогосферата. Журналистиката се превръщала изцяло в блогосфера и само в менния, без никаква проверка на фактите, и това тревожело Обама.

Според него журналистическата почтеност се основавала на разследваща журналистика и репортажи базирани на проверени факти.

 Колко е заблуден Обама! Бъдещето на журналистиката е в България-няма  факти,
само се препредават на думите на премиера и чат-пат на Симеон Дянков, а понякога просто се пейства пресрилийза от правителствената пресслужба.

   А всеки опит за  разследваща журналистика е стъпкван защото това е ретро журналистика. Както станало преди   година или две когато кореспондентката на БНР в Стара Загора изнесла факти за  "златният" социален център
на Масларова в града на липите. Когато журналистката попитала колегите си дали ще отразят скандала и отговорили, цитирам "да не си луда". Единствения вестник осмелил се да обели дума бил пенсионерския "Трета възраст".

 В първия учебен ден Обама се изказа против Фейсбук и след няколко дни по негова идея Иво Сиромахов написа "забавно" есе срещу социалната мрежа от гледна точка на един социален темерут. В момента Сиромахов пише есе на тема "На Луната има повече въздух отколкото факти в  българската журналистика". 

/toledoblade.com


Тагове:   медии,   САЩ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9812812
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094