Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 13:44 - Ивайловградската болница в края на дните си
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2065 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.01.2010 15:37




 
Представете си, че сте на почивка със семейството си в отдалечен край, като да речем Ивайловградския, за да разгледате мраморната вила Армира или да се наслаждавате на невероятно разнообразния свят на местните влечуги. Представете си, че малкото ви дете изведнъж вдигне 40 градуса температура и започне да повръща. В такъв случай вероятно ще ви хрумне или да се обадите на бърза помощ в общинския център Ивайловград или бихте отпрашили натам по безбройните родопски завои. 

Е, спрете да си представяте и забравете за вила Армира. Защото този месец
държавата ще  удари брадвата на болницата в Ивайловград, както и на десетки други малки здравни заведения. За да не затвори Ивайловградската болница са нужни 25 000 лева месечно, които не са по силите на малката ( по население и приходи, но не и по територия) община. Най-близките областни болници - в Кърджали и Хасково, са отдалечени на 120 километра баири, които се изминават по-бързо с магаре и дори с камила, отколкото с автомобил.

Ако все пак мозъкът ви не е ударил спирачката, представете си, че в този момент
държавата търси 2-3 милиона лева за да изпрати ръждясалото корито "Дръзки"  да се бори със сомалийските пирати в Аденския залив. След като цялата модерна военна машина на НАТО, която може да прочете от космоса номера на обувките ви, не можа да се справи с морските разбойници, използващи най-примитивни методи, изглежда единствената възможност е да се започне война  с пиратите също с примитивни методи.

 25 000 лева на месец за една болница! На някои Батковци, посинели от тревоги за нехайно инвестираните си трилиони, само зимните гуми на паркетните им джипове струват толкова. Благодарим ви батковци, че помагат България да се превърне в
либертариански рай номер две в света, след Сомалия.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811780
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094