Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 09:11 - Когато политиците ни лъжат, поне да знаят че ги записват
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2401 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2011 14:54


imageПреди повече от век Марк Твен е написал "всички лъжат". На българите май им е трудно да го проумеят, особено като опре до политиците, от които искаме не само да не лъжат, а и да са честни с нас и да  изпълняват обещаното.

През 2007 година Бойко Борисов заяви: " А аз няма да позволя нито петънце да капне върху ГЕРБ".  Никой не може да обвини бат Бойко че не си държи на думата, не е паднало петънце върху ГЕРБ, ГЕРБ падна в мътното море на контрабандата, СРС-тата и лобирането. И дори и хиляда кораба няма да могат да ги изкарат от там. Понеже морето все пак е от вкусна тъмна бира.
 
Скандала със записите обаче не отшумява, а набира скорост като лавина и тътнежа вече се чува и в Европарламента, където Цветан Цветанов може да бъде поканен за изслушване  по повод изтеклите СРС-та. А в Европарламента не галят политиците с перце, Румяна Желева знае най-добре.


В Брюксел на Цветан Цветанов може да му се наложи да отговаря на доста неудобни въпроси, като например  защо и как  дознателят разпоредил подслушването на Вано Танов  е заявил, чe не си спомня  да му е докладван или да е чувал известния разговор между премиера Бойко Борисов и Танов. Медиите ни засега спестяват този въпрос, сякаш не се интересуват дали МВР е скрило опасния запис, уличаващ най- висшия български политик  в търговия с влияние, но в Европа няма да си мълчат.  И сигурно ще искат да знаят дали филтрирането/потулването/загубването на доказателства срещу управляващите  е  практика, наложена от Цветан Цветанов в службите.

Засега на него му е лесно. След първото му обяснение "Няма разработка срещу Ваньо Танов", дойде още едно хлъзгаво "трябва да се прави разлика между обект на разработка и лице, което попада в разработката”-не е излъгал, нали. Но ако Бойко Борисов му задаваше въпросите Цветанов щеше да отговаря изчерпателно. Така както искаме да ни отговаря и на нас по телевизията.

Но медиите ни са доволни, че Цветанов е казал буквално „истината” и не искат от него да е честен защото влакът на обективните медиите в България отдавна е спрял, релсите са ръждясали и покрити с розови храсти. Или може би се возят на шенгенски хеликоптери.

Някои журналисти, като Мартин Карбовски и политици от ГЕРБ и Атака се опитват да замажат скандала със записите хвърлейки обвинения срещу вестник Галерия и журналистите от него. А журналистите срещу герберите и атакистите не им опонират, че да се обвинява вестник Галерия за записите е все едно Лъчо Мозъка да обвинява стария си джиесем, ,на който е получил смс от Клаус Барби за нов и скъп Верту за поставения му капан. Хм, това не е добра метафора щото се оказва че релсите не са ръждясали. Да се обвинява вестник Галерия за записите е все едно Лъчо Мозъка да обвинява за днешното си главоболие бутилката от снощи.

 През последните две седмици на Главния прокурор и всички прокурори трябваше да им се повтаря непрекъснато написаното от Шекспир "Във плаването на живота има момент на прилив, който - щом го хванем - понася ни към слава, а - пропуснат - оставя ни за цял живот със кил, заседнал в плитчини и злополуки". Сега е момента някой прокурор да се превърне в национален герой и да започне разследване по съдържанието на записа, а не да чака подканяне от Иван Костов.

Прокуратурата  знае ли "как се хваща корупция по високите етажи на властта?! Когато някой падне от власт ли да почнат да го разследват". А ако прокуратурата започне разследване срещу Бойко Борисов само  ще изпълни заповедта на...  самия Бойко Борисов. Иначе ще сме заседнали в плитчини и злополуки.
 


Тагове:   Цветанов,   Танов,   СРС,   ББ,


Гласувай:
4



1. анонимен - Е, как да има желание да се самосезира прокуратурата,
26.01.2011 23:52
като може да се окаже, че трябва да разследва и себе си?
цитирай
2. eien - "Голем праС", ще си кажат те!
27.01.2011 03:21
Нема таков механизъм, който да мое да ги спре!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782201
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094