Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2011 15:26 - Дянковият финансов скалпел търси 180 депутати, за да влезе в Конституцията (поредното лайно в целофан/пи-ар на министъра)
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1116 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.02.2011 12:26


imageФинансовият изнасилвач Симеон Дянков, остави за малко своя iPad, на който играе AngryBirnik-игра в която от въртолет обстрелваш и събаряш с пици незаконни къщи, и пълниш съкровищницата си с жълтици.

  За да извади от джоба си финансов скалпел с три остриета. Дянков си е наумил  да  бъде записан в Конституцията предложения от него вълшебен  пакет с бюджетни ограничения

-дефицита да бъде под 3 процента.
-ограничаване преразпределителната роля на държавата до 37 процента от БВП.
 -промените в преките данъци, като невижданото никъде в света съчетание от 10 на сто плосък данък без освобождаване на бедните, да се правят само с мнозинство от най-малко 160 от гласовете в Народното събрание, което пък спокойно може да се преименува на "Клуб ниски данъци, особено, когато става дума за нашите".
  
  Но вкарването на тези хрумвания, с лепнати по него етикети "финансов борд", "пакт за финансова стабилност", в българската Конституция  изисква 3/4  от гласовете в   Народното събрание. Да търси 180, готови да го подкрепят  депутати, дори и да им принесе в жертва Цветан Цветанов е очевидно поредното смахното хрумване на Дянков. 

С този плосък номер за симулиране на работа, любимият разносвач на пици на Бате Бойко, би влязъл в неолибералния пантеон на ултрадесни икономически светци. А българската Конституция щяла да бъде първата с цифри в нея.

    Герберите, 117 на брой, впрегнати да натискат копчето за гласуване, наивно ще клъвнат, след като миналия месец им подхвърлиха скъпите играчки iPad. На Дянков ще му е нужен големия калкулатор за да сметне откъде ще намери още 63 до 180 балъци, след като БСП има 40 депутати, ДПС 36, Атака  (нейната подкрепа не е напълно сигурна) 20, Синята коалиция (100% за) 14, и 13 независими. ((Промените могат да минат и със 160 гласа, но в този случай процедурата се удължава минимум с 2 месеца???))  

Министъра отказа да отговори на журналистите защо крайнодесните му идеи за склапиране на държавата трябва да влязат в Конституцията, след като на изборите народът избира своя тип управление.

 Първоначално на Симеон Дянков му хрумна промените в данъците да се правят само с референдум. Оказа се че това е лайно в целофан с примамлив етикет (пиа-ар кампания)- идеята му прозвуча миналия месец в парламента по време на вота на доверие. Тогава го замерваха с лаврови венци за идеята, а критика-йок. 

 След това може би  осъзна недостатъците на пряката демокрация- едва ли най-бедните граждани на ЕС ще пощадят безценния му плосък  (без освобождаване на хората с най-ниски доходи)  и се отказа. Или е предложението му за референдум е било част от специфичния  набор от глупави идеи за вдъхване на увереност в народа по време на парламентарна криза. 

 И в двата случая си беше лайно в целофан. Какъвто ще се окаже и настоящия му  изплющян на масата финансов "пакет" без никакви консултации с партиите. От което проличава, че е обречен.   



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9805396
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094