Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2012 22:16 - Франция е социалистическа и богатите я напускат заради скапаната демокрация!
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 3503 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 08.05.2012 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Тази вечер новините на БТВ започнаха както би трбявало да се очаква от всяка обективна дясноцентриска медия -паникьорската описвайки неизбежно настъпващия апокалипсис след вчерашните избори, загубени от  фетишизиращите  затягането на колани (десните):

 "Пълен крах за еврозоната! За първи път в Елисейския дворец идва Социалист...  Фашисти в парламента  (гръцкия) и едва вторият Социалист президент (френския)."

 Шок и ужас в дясната ми душа, и усещам, че краят не само на Франция, а и на ЕС е близо! Врагът на Пазара е тук и развява червени знамена на площада на Бастилията! Сбогом на фискалния ястреб Саркози, станал заради това най-мразения френски президент, кандидатиращ се за преизбиране, сбогом,
жестока финансова дисциплина на Меркел, сбогом   непотвърдила се неолиберлана идеология/теория, че колкото повече държавни икономии толкова по-добре! Франция гласува за вредното увеличаване на разходите! 

 И краят започна! Френският борсов индекс САС40 отвори с минус два процента. Видяхте ли, французите разклатиха ЕС, като изгониха Саркози! Но в края на деня САС40 затвори с плюс 1.5%. Хайде, САС40 , недей така да проваляш аргументацията на беснодесните за мрачното бъдеще на Европа, спомни си колко много се страхуваш от социализъма и го
мразиш, и колко обичаш капитализъма. Както го обичаше Саркози, който посрещна изборната си победа с банкет с шефовете на най-големите френски корпорации.  

Ако искате да знаете какво тъмно бъдеще ще я сполети Франция, спомнете си, че в САЩ, откак кенийския ислямосоциалист Обама дойде на власт, той вместо да намали разходите ги увеличи и оттогава в Америка... безработицата е по-ниска от европейската, а икономическия растеж по-висок. Но това не е никаква утеха, ако ще доведе до отхвърляне на вярата в строгите бюджетни икономии.

 А БТВ не съобщиха всичко. Уплашени, че ако Франсоа Оланд спечели той ще друсне 75% данък за доходите на 1 милион евро, 
френските богаташи се зарекоха моментално да напуснат страната. И така най-туитваната от франсетата снимка  стана опашката от ферарита на френско-швейцарската граница.

 image
 
И накрая Гърция, и там заради скапаната демокрация може да не се намери кой да слугува на Тройката и финансовите пазари. 


Тагове:   Франция,   Саркози,   Оланд,


Гласувай:
6



1. raders - Дори нямат представа какъв таралеж ...
07.05.2012 22:28
Дори нямат представа какъв таралеж си вкараха в гащите тези французи. Дори си нямат представа като избягат богаташите и като си дръпнат парите от банките, какво ги чака тях - останалите... Дано поне другите си вземат поука, защото това наистина означава край на Европейския съюз.
цитирай
2. chavdar01 - ЯВНО НА ХОРАТА ПО СВЕТА ИМ ТРЯБВА МАЛКО ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА.
08.05.2012 09:03
РАЗБИРА СЕ ТОВА НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ОТ БЪЛГАРСКИ ТИП!
цитирай
3. lori77 - На все по-малко страни вече им пука ...
08.05.2012 13:34
На все по-малко страни вече им пука за Евросъюза и слава Богу. Защо трябва нещата да стават на всяка цена? Случва се това, което трябва да се случи и е обвързано с конкретни закономерности. Евросъчинителите губят почва под краката си и това е в реда на нещата. Еврозоната е един голям балон и скоро всички ще го разберат. Приветствам автора на статията за изказаните истини. Имаме нужда точно от такива като него.
цитирай
4. zaw12929 - Да се прави на инат е вредно и опасно
08.05.2012 15:36
Да се прави на инат е вредно и опасно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9812627
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094