Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2012 20:32 - Какво не знаете за Мит Ромни - може би бъдещият президент на Америка и света
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 12906 Коментари: 21 Гласове:
3

Последна промяна: 04.10.2012 08:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Първо на първо - противно на това което си мислите и клетвите на самия Мит първото име на републиканския кандидат за президент на САЩ изобщо, ама изобщо не е Мит, а Уилърд.  Както би казал Шелдън Купър "Честито, Уилърд, току-що премина първото изпитание да станеш президент, излъга за името си, а щом можеш това, сигурно си способен на всичко".

Второ - въпреки че 35 дни преди изборите Ромни изостава от Обама в различните проучвания между 2 и 7%, въпреки че на предизборните митинги на Обама присъстващите са в пъти повече, и въпреки че  миньори са принуждавани да присъстват на митинги на републиканците, въпреки че бебетата не го обичат, а фотосесиите с бебета са задължителна част предизборната кампания (за сравненеи Обама има направо магическо успокояващо въздействие върху бебешоците), Ромни все още има шанс да обърне резултата и да победи. Всъщност така се е случило на последните три президентски избори в САЩ. Но Мит няма да е Мит ако успее. 

Мит Ромни не е ходил войник и се отървал от Виетнамската война. По времето когато предишният републикански кандидат-президент Маккейн е гниел във виетнамски затвор Ромни се е скатавал от служба във Франция. Мормонската му религия му е давал право да отлага постъпването в армията под претекс, че ще ходи да покръства чужденците неверници в правата мормонска религия. Което направил и Ромни. Цели три години. Но както казва един републиканец по онова време във Франция е било опасно - имало е студентски протести. 

Фирмата му "Бейн Кепитал" е била известна в бизнес средите като "муунчувците" (от корейската секта на Муун). Ако муунчувци ви звучи като мунчовци, aka смахтатите, сте близо до истината. Бейн си спечелили прозвището заради странното си поведение - те не пиели, щото са мормони и пеели песни на заседания за повдигане на духа.

Преди десетина дни, Мит Ромни, появявайки се по испаноезична телевизия изглеждал  доста ...латино, с нетипичен за него кафяво-оранжев цвят на лицето. От една страна защитниците му казват, че това не е било фалшив тен, защото на снимки отпреди два-три дни кандидат-президента изглеждал по същия начин, а и защо да го прави. От друга страна, десет дни след операция "кафяво лице" за превземане на кубинските, мексиканските и прочие латино сърца Ромни пак си е беличък. А и такава глупост си е точно в неговия стил. Ако си мислите "кафяво лице жълти новини", май не сте се сетили, че това си е нагла, буквално в лицето на избирателите лъжа.

Мит Ромни е американския Бойко Борисов. 1. И двамата са фурнаджийски лопати. Позициите му по здравеопазването в момента са противоположни на тези когато е бил губернатор на Масачузетс. А по въпроса за абортите, смятан за голяма работа в САЩ е трудно да се каже, че Ромни е фурнаджийска лопата, защото опасявайки се да не бъде отблъснат от крайните републикански избиратели, смятащи, че абортите трябва да са забранени напълно, без изключения, Мит гледа да замазва положението. Едно от обвиненията срещу него е, че е готов да каже всичко, дори и ако противоречи на предишни негови изявления, само и само да стане президент. 2. И двамата (ББ и Уилърд) правят много, ама много гафове. Попитан от репортел дали кампанията му не е слаба, той отговорил "Виж тия облаци. Не са ли прекрасни". В международно отношение Мит смята Русия за най-големия враг на Америка, сякаш живее още в 80-те години. Американските медии правят класация на гафовете му, а британските дружно оплюха обиколката му в чужбина, обявена от тях за пълен провал, заради гаф във всяка страна в която се отби.

Ромни знае къде живее Бог. Но не защото е aстро-ном, а понеже е мор-мон. Според мормоните Господ живее близо до звездата или планетата Колоб. Ангелът Морони не е нявлязъл в подробности планета или звезда и къде е когато през 19 век е донесъл свещените мормонски писания написани върху златни плочки. Suck it, Moses!

Мит Ромни не е много на ти с науката. Или има странно чувство за хумор. Наскоро, след авария в самолета на жена му и принудителното му кацане, той изтърсил: "Не разбирам защо прозорците на самолетите не се отварят. Ако има пожар на борда те трябва да могат да се отворят за да влезе въздух. Мисля че това е голям проблем".

 Мит Ромни е нещо като американския Андрешко. "Нещо като", защото е богат като да внесе гаранция за Белене и пак да му останат 50 милиона, което го прави част не от единия процент най-богати американци, а от от 0,1%. В България ако някой има доходи от 15 милиона долара за 2011 бихме го сметнали за герой, ако е минал метър с данъците, но в Америка за съжаление назрява комунизъм. За да не ядоса избирателите в данъчната си декларация за миналата година Мит обявил само полвината от направените дарения и така данъците му са се увеличили до 14%. Хубавата новина е, че ако загуби изборите може да подаде допълнителна декларация и така данъците му ще спаднат до 9% за 2011. Това обаче е нищо, понеже Ромни е обявил данъците си само за последните две години, много е вероятно да крие данъчните си декларации от преди, защото не е платил кьорав цент през някоя година.

Прехвалената бизнес кариерата на Ромни се оказа  камък на шията му като започнаха да излизат мръсните тайни за Бейн. Въпреки че Ромни говори много против огромния държавен дълг на САЩ неговата фирма е правила нещо много по-лошо - Бейн са източвали фирми чрез кредити и фалити. Един от опонентите на Ромни в надпреварата за спечелване на номинация от републиканската партия я описа като "хищнически капитализъм".  Бейн Кепитъл е основана и с кървави пари от олигарси от Салвадор, подкрепяли ескадроните на смъртта, избили дестки хиляди, но вероятно лоши хора, комунисти, така че всичко е наред. Един от салвадорците е заподозрян, че лично е убивал, но от никарагуанската полиция не могла да докаже нищо, а ние вче знаем как работи полицията в третия свят. Хвален отначало като job creator заради Бейн Кепитал, w momenta Ромни е атакуван, защото фирмата му се оказа пионер в аутсорсинга към Китай.

Пулсът на 65-годишния Ромни е 60 удара в минута. Едното обяснение за това е редовния му джогинг. Но другото, изглеждащо много по-смислено e, че той е студен като риба. В буквалния и преносния смисъл.

Да се върнем на "студен като риба" в преносния смисъл или казано по друг начин цинично копеле, поднал от планетата Идиот, живеещ в паралелна реалност отблъскващ плутократ. Едно от обвиненията към приказно богатия Уилард Мит Ромни е, че изобщо не разбира обикновения среден американец. За него е съвсем нормално да се хване на бас за 10 000 долара. За него средните доходи в САЩ са 200-250 хляди долара, докато статистиката казва около 50 000. За да се хареса на феновете на НАСКАР пробвал с " аз съм голям фен на състезанието, даже един мой приятел притежава отбор от НАСКАР". Той си е поръчал асансьор за автомобили в една от къщите си. Той се смята за безработен. Но в джобовете му има само 100-доларови банкноти. Когато една учителка му казала, че знае как да се решат проблемите на образованието той и се сопнал "Никой не те е питал". За него корпорациите са хора, май френд. Той смята 47%* от американците за мързеливи хрантутници  на държавна издръжка, неплащащи подоходни данъци и смятащи, че имат право на храна, лекарства, здравеопазване и т.н. И на него не му пука за тези американци.

*Според статистиката са 49%, като в тях влизат учители, студенти, войници.

Като стана дума за подоходни данъци, самият Ромни не е платил такива за 2011, защото данъците му са върху дивиденти и лихви...

Като стана дума за  държавана издръжка - родителите на Ромни са получавали социални помощи когато са дошли от Мексико.

Като стана  дума за  мързеливи хрантутници  на държавна издържка - вицето на Ромни Пол Раян изповядва крайнодесните идеи  на Айн  Ранд и признава, че заради тях е влязъл в политиката. Пол Раян разбира се е твърдо против тия мръсни и безполезни паразити 47%  на държавна издръжка. 

Като стана  дума за   държавна издръжка  - около половината си живот Пол Раян е прекарал като конгресмен, което буквално го прави един от 47-е процента паразити. Отгоре на всичко фамилната фирма на Раян е строяла за държавата.

 Републиканската конференция във Флорида, където Ромни беше избран за техен кандидат за президент беше събитие очаквано да вдигне рейтинга му. Това не само, че не се случи, но на конференцията Мит беше засенчен и то не от друг човек, а от един празен стол (използван от Клинт Истууд в речта му пред републиканците срещу Обама).

Сигурно си мислите "Оффф, стига с жълтини, дай по същество, обясни ни каква е политиката му". Боже, иска ми се. И не само на мен. Обама и щабът му го критикуват за неясните му обещания, а и не само те. Ромни си навлече гнева дори и на видни републиканци от медиите, които наркоха кампанията му "пълна катастрофа". 

 РепубликанскияТ тандем Ромни-Раян смята да намали данъците, като в същото време повиши приходите като затворят накои вратички в законите, заради които се губят милиарди приходи. Докато в България всички биха казали "еми да, разбира се, иска ли питане и още как, че как иначе, нали от Института по пазарна икономика и медиите ни дресираха да мислим така" в Америка е малко по-иначе. Там не вярват, че намалението на данъците води до повишаване на приходите в държавния бюджет. Даже напротив. И даже още по-лошо, те имат доказателства за обратното. Затова настояват Ромни и Раян да обяснят каква е магията. Но и двамата не знаят. Преди дни Пол Раян, притиснат да обясни как ще повиши приходите отговорил "много е дълго за обяснение". Обясненеито на Ромни е било още по-нагло - като вземам властта ще му мислим. В тайно записана среща на Ромни със супербогаташи той казва, че икономиката ще възстанови и тръгне нагоре без да прави нищо "просто само  НИЕ като вземем властта и доверието ще се върне".

Кампанията на републиакнците е обвинявана в разпространяването на заблуждаващи реклами, пълни с лъжи за Барак Обама. В една от тях се твърди, че Обама краде пари (768 милиона) от  програма за здравно осигуряване на пенсионери, докато всъщност тези пари се очаква да бъдат спестени чрез  намаляване на измами и плащания към болници без пенсионерите да  бъдат засегнати. На всичкото отгоре вицето на Ромни Пол Раян предлага точно същото нещо. Пол Раян пък обвиняваше Обама, че е затворил завод на Дженерал Потърс в родния на Раян щат, а всъщност заводът е пуснал кепенци по времто на Буш-младши. Иронията е, че Мит Ромни беше твърдо против  спасяването на автомобиланта индустрия с държавни средства.

А, да, как забравих - Яне Янев замина за Америка за да се включи в   предизборната кампания  на Ромни и да му помогне да уволни Обама. Поне засега така твърди той, но ако Ромни загуби Янето може да каже, че подкрепя Обама и никой няма да се учуди. 


Тагове:   сащ,   Мит Ромни,


Гласувай:
3



1. анонимен - farting
02.10.2012 13:20
dali pak slu4aino ne si padash po 4ernokoji miusulmani s gey izcepki v belia dom
цитирай
2. анонимен - Има известно право да се гневи за ...
02.10.2012 23:42
Има известно право да се гневи за получаващите социални помощи милиони правещи нищо хора там.Бройката им нараства до такава степен,че реално няма кой да работи.Просто все по-голяма част от хората там предпочитат да не правят нищо и да живуркат обвинявайки системата за беднотията си.Тва не са бедни хора човек,сам знаеш.Разни пълни избушляци се разкарват с коли за по 30-40 бона имат по 2-3 лаптопа.На един от протестите на "Окупирай Уолстрийт" някой беше разхвърлял над тълпата протестиращи листовки за работни места в различни ресторанти за бързо хранене,вериги магазини и тн.На никой от "бедните" безработни разгневени на системата не му се понрави да работи на стратова заплата от 2000 български лева... При положение,че цените на нещата в САЩ за значително по-ниски от тукашните.Сам провери ако не вярваш.По-лесно е да зимат социална помощ да произвеждат деца за да получават още детски и да крякат ,че никой не иска да им дава заплата на шеф на фирма.Черна несправедливост! ха ха ха. Подобно на нашите цигани.Работещите почват да го осъзнават защото сметките и данъците им се вдигат,качеството на живот спада а "good for nothin"-гите нарастват ли нарастват.Е,това неминуемо ще доведе до упадък в цялата страна.От друга страна както Обама уж беше човек на "обикновенните" хора напълни джобовете на разни частни банки удвои дългът им и се разби със сълзливи речи как малките циганета не могат да си позволят училище и здравеопазване горкичките... Е как ще могат след като мама и тате пушат крек и се наливат с пиене цял ден като разпрани? И разчитат на вечното :" И ние сме хора,имаме семейства,нашият живот е несправедлив и беден а вие сте богати,алчни и жестоки" Гледам ги.. в някой университети в САЩ различни специалности струват колкото минималната работа заплата там.Никой не иска да ги учи и работи.2000-3000 лева стартова заплата им е малко.. Ти не можеш да си представиш колко безобразно глезени са станали.Хич не ги жали.
цитирай
3. анонимен - vNfgFUXezv
26.10.2012 14:12
Oi4qQj <a href="http://scyuwirdmdkq.com/">scyuwirdmdkq</a>, [url=http://xtjuhuqdkmqj.com/]xtjuhuqdkmqj[/url], [link=http://cngfyhiwkvhg.com/]cngfyhiwkvhg[/link], http://zfzcpogykfzr.com/
цитирай
4. анонимен - lLQCkMcWveikcTSif
26.10.2012 15:53
sOUboW <a href="http://yywesxfbdsgt.com/">yywesxfbdsgt</a>, [url=http://pucuuultwxcy.com/]pucuuultwxcy[/url], [link=http://almpbegjbakh.com/]almpbegjbakh[/link], http://lcnxwjexcuhy.com/
цитирай
5. анонимен - FOXGZdgbGQSzE
26.10.2012 19:06
Yq9OsS <a href="http://dnawwqcxbuhb.com/">dnawwqcxbuhb</a>, [url=http://lizpsekkbdim.com/]lizpsekkbdim[/url], [link=http://qmpzhmwbxnjy.com/]qmpzhmwbxnjy[/link], http://mpkuxvpzfbbo.com/
цитирай
6. анонимен - aTutKaleCPyYEIfyx
26.10.2012 19:42
ps0eN4 <a href="http://nkybscektpzs.com/">nkybscektpzs</a>, [url=http://llunrdfkrpsh.com/]llunrdfkrpsh[/url], [link=http://hbminoxghysh.com/]hbminoxghysh[/link], http://kgkqeejyzwtd.com/
цитирай
7. анонимен - rFfDYEwYxSiAkyCAZs
26.10.2012 20:45
omkssq <a href="http://opprtpdjwfhb.com/">opprtpdjwfhb</a>, [url=http://eynilenzdtnh.com/]eynilenzdtnh[/url], [link=http://mtrwzxtfkaxo.com/]mtrwzxtfkaxo[/link], http://hvfxycrmmiul.com/
цитирай
8. анонимен - HXQrwnsSMDEqjG
27.10.2012 04:01
Zdckcv <a href="http://abhspnkrwehl.com/">abhspnkrwehl</a>, [url=http://oepriyqjqwkh.com/]oepriyqjqwkh[/url], [link=http://armarcljbwhu.com/]armarcljbwhu[/link], http://utkzpxgzsbvz.com/
цитирай
9. анонимен - cyxlMPLrTzcBjyC
27.10.2012 04:55
3erpyX <a href="http://bkncmiryacbi.com/">bkncmiryacbi</a>, [url=http://slogguxnyouw.com/]slogguxnyouw[/url], [link=http://gvpsevqaccxe.com/]gvpsevqaccxe[/link], http://toxwutbenouy.com/
цитирай
10. анонимен - UlNetpvJdRLWNrM
27.10.2012 11:33
JCn3Ie <a href="http://nmleutzoyiko.com/">nmleutzoyiko</a>, [url=http://xixhzeifpomr.com/]xixhzeifpomr[/url], [link=http://vjjfpnavyfmd.com/]vjjfpnavyfmd[/link], http://vycfnmfzqfnp.com/
цитирай
11. анонимен - EApCZhmfvklILWADw
27.10.2012 22:43
lxjHjM <a href="http://hhblthjoania.com/">hhblthjoania</a>, [url=http://zmoriulpnwed.com/]zmoriulpnwed[/url], [link=http://hyzxdnpspzmr.com/]hyzxdnpspzmr[/link], http://iqlvcfxiywch.com/
цитирай
12. анонимен - PghZHZtlzY
28.10.2012 00:55
HzroK6 <a href="http://ggmfvbtdcmpz.com/">ggmfvbtdcmpz</a>, [url=http://kseyovmayxmk.com/]kseyovmayxmk[/url], [link=http://egfjqpzgdqtg.com/]egfjqpzgdqtg[/link], http://lvszemhrdrjt.com/
цитирай
13. анонимен - PHmOQEzpClOgxNt
28.10.2012 03:48
BAWKhd <a href="http://uqhedjdzchyb.com/">uqhedjdzchyb</a>, [url=http://vtzmrgqucapq.com/]vtzmrgqucapq[/url], [link=http://bipafnzvmlzt.com/]bipafnzvmlzt[/link], http://wtpjgcscrcvp.com/
цитирай
14. анонимен - HfjGhtuFO
29.10.2012 01:05
S9Wb7p <a href="http://xvdromzzoqhb.com/">xvdromzzoqhb</a>, [url=http://qmhbpivthchg.com/]qmhbpivthchg[/url], [link=http://phcnsetbhkic.com/]phcnsetbhkic[/link], http://sdmdahmgzkyx.com/
цитирай
15. анонимен - hbmjjBsNFYvIwpZIPA
29.10.2012 06:06
T4zmBB <a href="http://yekdafypgiax.com/">yekdafypgiax</a>, [url=http://rwcruozbgxhe.com/]rwcruozbgxhe[/url], [link=http://kaxneoqhomve.com/]kaxneoqhomve[/link], http://wytxxbtrerjk.com/
цитирай
16. анонимен - AqdGICfAPym
29.10.2012 09:31
VbizpL <a href="http://iemccujhxgzl.com/">iemccujhxgzl</a>, [url=http://jdaptvteuqcu.com/]jdaptvteuqcu[/url], [link=http://cxgivwwikljd.com/]cxgivwwikljd[/link], http://ocedcvjwnscs.com/
цитирай
17. анонимен - updmdcwxWHmBIL
29.10.2012 14:01
MhXxAu <a href="http://lfufeswbjzul.com/">lfufeswbjzul</a>, [url=http://sddcbxzjnlfd.com/]sddcbxzjnlfd[/url], [link=http://njqkjusphsvt.com/]njqkjusphsvt[/link], http://dmhkyqtrxjto.com/
цитирай
18. анонимен - fFtiOnWKNEfOeGqE
29.10.2012 17:13
mP4RTR <a href="http://dvafjixvaphl.com/">dvafjixvaphl</a>, [url=http://xftjgigockkj.com/]xftjgigockkj[/url], [link=http://vwaqkjeysgbl.com/]vwaqkjeysgbl[/link], http://duxxephadvvn.com/
цитирай
19. анонимен - YpJXpeCOxu
30.10.2012 10:22
anWaGC <a href="http://etomakpyoqil.com/">etomakpyoqil</a>, [url=http://zqhgypxpaeej.com/]zqhgypxpaeej[/url], [link=http://rarmjuuaszhh.com/]rarmjuuaszhh[/link], http://qndemgmpmjsl.com/
цитирай
20. анонимен - tpWfVpPzfuk
03.11.2012 13:54
KftImZ <a href="http://xpdxmwlaoalh.com/">xpdxmwlaoalh</a>, [url=http://wlvbktstjtuf.com/]wlvbktstjtuf[/url], [link=http://sakerevevvof.com/]sakerevevvof[/link], http://xyfdxazrhedz.com/
цитирай
21. анонимен - jPhterxgenUdgcQ
05.11.2012 15:52
GvWvZZ <a href="http://hblrlgzmdboq.com/">hblrlgzmdboq</a>, [url=http://esjxngfhlugz.com/]esjxngfhlugz[/url], [link=http://bkxrywctwqok.com/]bkxrywctwqok[/link], http://sontkwtgjxkh.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806054
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094