Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 06:50 - Liveblogging първият и единствен вицепрезидентски дебат между Байдън и Райън
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1543 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.10.2012 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          image

4.12 - Няколко приятни промени от предишния дебат: водещият е жена - Марта Радац, тя заедно с кандидатите седят около бюро, пищовите са разрешени.  Пропускаме първите десетина минути със скучните встъпителни речи и Либия и отиваме към страшния въпрос за Иран и ядреното му оръжие, каквото още няма но това са подробности.
4.15-Как би изглеждал един удар срещу Иран? Кандидатът за вицепрезидент от републиканската партия Пол Райън критикува Обама, че вместо да се срещне с израелския премиер Биби (Бенямин Нетаняху) ходи по женски ток-шоута, което колкото и смешно да звучи си е самата истина. Настоящият вицепрезидент  от демократите Байдън смята, че войната трбва да е най-последното средство за решаване на конфликти.
4.19-За разлика от предишния дебат водешият изобщо не си мълчи.  Още едина война в Близкия Изток, господа републиканци? Няма ли да е катастрофа? И какво би било по-лошото от война в Близкия Изток-още една война в Близки Изток, нали?
4.23- Следколко време безработицата падне под 6%? Джо Байдън не знае, но знае че Ромни е искал всички фирми да фалират и икономиката да падне до дъното, за да могат 47-те процента от американците описани от Мит като хрантутници да се удавят, щото така действа невидимата ръка на пазара.
4.26- Пол Райън се подхилква като злодей от анимационен филм. Освен това изглежда като  злодей от анимационен филм, той прилича на клонинг на господин Бърнс от "СЕМЕЙСТВО сИМПСЪН". Рифоооорми, вика Райън, явно някой е чел вестник Капитал още от първия му брой. 
4.30-Байдън отново напомня, че Ромни е призовавал Обама да остави автомобилната индустрия да фалира, щото така действа пазара, кви са тия социалистически помощи. И как е дошла тази най-голяма в историята рецесия? Дошла е докато тоя жалък лицемер   Райън е гласувал за две войни в Ирак и Афганистан, където се потрошиха трилиони и е искал държавни субсидии лично от вицепрезидента, субсидии, каквито сега смята за вредни.
4.33-Я, и в Америка имало комисия в стил Яне Янев на консерваторите/републиканците, разследваща и разследваща Обама, но не намерила нищо.
4.34 - Държавното здравеопазване и социалното исигуряване ще фалират, това са факти, казва Пол Райън. Щото оня кенийски мюсулмански комунист Обама краде пари от здравеопазването за пенсионерите. 
4.37-Байдън сравни Пол Раъйн с предишния републикански кандидат вицепрезидент Сара Пейлин. И има защо- и двамата са бягали маратон, и двамата са завършили с приблизително еднакво време, но 40-годишната Пейлин, родила 4 деца е изпреварила 20-годишния Райъйн с една минута. И после Райън излъга за колко е пробягал маратона изкаравайки се кениец.
 4.40-Байдън клати глава невярващо на наглата лъжа на Раъйн, че ще републиканците ще спрат данъчните облекчения за богатите задници като канидидат-президента на републиканците Мит Ромни.
4.43-Байдън и Райън спорят какво е предлагал Мит Ромни за социалното осигуряване. Според Байдън идеята на Ромни е пълна трагедия.
4.45-Водещата има прост въпрос:кой ще плаща повече данъци и кой по-малко ако ви изберат? При Обама средната класа ще плаща по-малко, щото Буш даде данъчни облекчения на богатите, изтичащи тази година и стига им толкова. 
4.47-Пол Райън започна да дрънка баналности за растеж и как е погрешно да се облагат богатите, и как трбяват данъчни риииформи. Отговорът на Райън на простия въпрос се проточи. Той щял да намали данъците на всички с 20%.
 4.50-Водещата захапа Райън и републиканците как така ще намалят данъците с 20% и ще вдигнат приходите затваряйки вратичките в данъчните закони. Проблемът е, че републиканците не дават детайли. ВЕРВАЙТЕ МИ, вика Пол Райън, планът ни ще проработи, както е проработил при Кенеди и Рейгън (всъщност никога не е проработил). САЩ наистина изостават от нашенската процъфтяваща демокрация, ние имахме такива кухи обещания преди 10 години. Но Байдън не верва на Райън, размахва ръце и крещи "О, сега си и Джак Кенеди, а?"

image

4.51-Байдън захапа Ромни с платените му 14% данъци върху 15-те му милиона доход за 2011-а и окачествени от него като напълно справедливи ниски данъци.  Не е математическо възможно да се намалят данъците с 20% и да се вдигнат приходите, както предлагат републикаците. Защо гнусния Раъйн защитава милионерите и иска да запази данъчните им облекчения пита Байдън?
4.55-Още един прост въпрос, изобщо не от областта на висшата математика математика мистър Райън- за отбраната- съкращения или не. Още един неясен отговор.
 4.57-Темата е  черната дупка  Афганистан. Пол Раъйн разказва колко прекрасно е прекарал ваканцията си в Афганистан и затова американците може и да не се изтеглят от там. Байдън също е посещавал Афганистан, за да убие Бин Ладен, и затова американците трябва да се изтеглят. А и за да не хвърлят още 800 милиарда долара на афганистанския вятър.
5.03-Ако американците напуснат Афганистан ще задуха студен вятър и талибаните ще изпълзят от пещерите си, и затова Райън не иска американските войски да се изтеглят от Афганистан.
5.08-Защо Обама още не се е намесил в Сирия, чуди се Райън. Защо трбява да чакаме Русия да ни разреши да започнем война в Сирия?
5.14-Опа! Райън каза, че критерият за намеса в Сирия трбява да са интересите на Америка. Водещата го попита:значи критерият не е демокрация?
 5.15-Горкият Райън направи оная тъжна физиономия, увековечена в хиляди снимки. Защото трбява да говори за аборти. И Райън е за абсолютната им забрана. В САЩ наричат тази позиция про-лайф. 
 5.18-Байдън призна, че е от зловещата секта на католиците и той също е про-лайф, но не смята, че трбва да налага своето мнение на другите. А тоя злодей Райън смята, че трбява да се забранят абортите дори и в случаите на кръвосмешение и "legitimate" изнасилване.
5.20-Водещата попита за точната позиция на Ромни и Райън по въпроса за абортите. Райън увърта. О, а помните ли какво обеща Обама? Защо го избрахме? Има ли изобщо някакъв план да се справи с проблемите на САЩ? А Мит Ромни е високвалифициран лидер способен да поведе Америка към светло бъдеще. Светлото бъдеще, където богатите ще имат ниски данъци. Стига, елате в БГ! Нашата демокрация процъфтява, заради ниските данъци.
5.28-Байдън се заяжда с водещата колко секунди му остават. И Обама се заяждаше така на първия дебат.
5.31-Последни думи. Байдън: няма страшно, honey (boo-boo). Последните думи на Пол Райън са за рифооорми, бля.

 Афтър парти. Главният въпрос е - кой е победил. Разбира се всяка страна ще се обяви за победител. Много важните хора от телевизиите смятат, че Байдън е победил, въпреки агресивното си, понякога високомерно, и като цяло прекалено емоционално поведение. Все пак Байдън се представи на ниво, което в неговия случай означава да не изтърве нецензурна дума, които замени с "тия работи" и "глупости", но не bullshits. Републиканеца Пол Райън изглеждалкато ученик, трбваше да се защитава от нападките на Байдън, разтягаше лукуми и не направи нищо запомнящо се. Всички са доволни, че водещата на този дебат се е държал е задавала въпроси и то въпроси за факти, за разлика от водещия от миналия дебат-изкуфелия дядка Лерър, който мълчеше като пукал и се интересуваше повече от мнения. Всички са впечатлени от блестящите бели зъби на Джо Байдън и как не съвсем на място се смееше от време на време. Райън е впечатлил с опита си да се представи като истински човек, непрекъснато срещащ се с истински хора навсякъде - и в родния си град, и Афганистан. 

И ето, че излизат проучвания. Тези от CNN и CNBC  показват , че Пол е  Рйън е победил. Според CBS и MSNBC Байдън е победителя в дебата. Washington post дава дори два пъти повече процетни за Байдън. И това е повече отколкото ще научите от БТВ, край.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811240
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094