Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2013 16:06 - На царят не му харесва протестното "порно", БТВ
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1907 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.09.2013 07:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Знаете ли какво е competence porn? А гледали ли сте "От местопрестъплението", нали? Чували ли сте за disaster porn? A гледали ли сте  "Pacific Rim”/Огненият пръстен” или "Годзила"?

Схващате, че "порно" се употребява в преносен смисъл - гледаш в захлас и пъшкаш: о, да само така, завърти се, Годзила, счупи го тоя небостъргач. А в нашия случай от два месеца и: давайте умни красавци,  размахай го тоя плакат, малко по-наляво, че да се виждаш, такива ги харесваме, големи, плакатите де. Новините започваха със стенещи по #ДАНСwithme репортерки, сутрешните и следобедните предавания дъвчеха темата до припадък, протеста не се отразяваше, а натрапваше до повръщане. Може би и от гузност заради пропуснатото отразяване на февруарските протести сега хептем изтрещяха?!

Но от протестната пропаганда лееща се безобразно от екрана,на много хора им дойде до гуша, включително и на възпитаният и търпелив, и запознат със западните порядки (цар) Симеон Втори, който след като се би по далечни земи с неверниците се прибра с пълни със злато чували у дома (в Испания?). И затова преди десетина дни публикува в сайта си критичен към протестите и медиите материал, заради който на някой пърформанс може да го прекръстят и на Симеон Сакскобургидиотски:

Питам се, обаче, колко значими и реални са тези прояви на фона на хората, които са гласували на изборите, още повече на фона на цялото население на страната, и в колко от градовете на България се провеждат те. Но в международните медии е необичайна практика ежедневно новините да започват с броене на поредния ден от началото на протестите и контра протестите. Също така мисля, че не е редно, колкото и да изглежда невинно, да се водят деца на подобни събития. Следейки международните медии, рядко срещам опити, както напоследък се случва тук, вместо да информират обществото безпристрастно, да се превръщат във фактори, определящи политическите процеси, и да очертават разделителна линия с противоречивата си и дори тенденциозна статистика.

Дали защото Царо им се скара или щото протестърите щурмуваха Евксиноград с шнорхели, хавлии и гумени дюшеци, и на жълтите павете останаха само, да ползваме един от любимите им изрази - останаха боклуците, но напоследък протестното "порно" се позагуби.

Не стига това, ами не ще да млъкне и продължава да подкопава   #ДАНСwithme, вчера и днес пак взел да ми призовава за единство и доброта, и отстъпки не го е срам. Не разбира ли, че както е казал Харе Кришна"протестите не са, за да ви е удобно и лачено, а точно обратното"? Между другото, disaster porn идва от  манията на медиите по бедствия, катастрофи и разрушения.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811165
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094