Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2015 20:52 - Корман Исмаилов откри гена на генетическата омраза към мюсюлманите, остава министър Двете Нули да го предложи за Нобел
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1067 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.01.2015 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В даваните за приемр евроатлантически държави не е учтиво да говориш (и то не само публично) неща като "Х има генетическа предразположеност/непоносимост към У" и това важи за всички.

Вярно е, че някои хора имат генетически непоносимости. Например белите към глутена, понеже са се запознали късно със съвременната пшеница, дошла в Европа през средните векове (или поне така се смяташе по едно време). Но това са предмет на научни  разговори, не политически. Няма да видите китайския посланик с мегафон пред парламента да се присмива на депутатите ни, че ги боли корема, защото са от низшата европейска раса, нали?

Подобни политичски разговори обаче се опитва да води Корман Исмаилов с обвиненията, че смъртният му враг Валери Симеонов има генетическа непоносимост към мюсюлманите. Колкото до това, че обвинява Валери Симеонов да цитирам Иван Костов "да не говорим за имена, а по принцип".

Дали някой попита Исмаилов с какви научни доказателства разполага? Или понеже сме на такова място по журналистика, че подобни въпроси автоматично отпадат.

Дали някой в медиите не забеляза, че подобни изказвания и заглавия са си точно расистки? Излишен въпрос, това са същите журналисти проспали фундаменталния научен труд на министъра на образованието Тодор Танев върху пълните нули, и след месец отразили го заради от недоволството в интернет.

Между другото, според Танев ак.к.а. 00 Корман вече е задминал Ломоносов, Златаров и Кюри, и заслужава Нобел, а неговия портрет трябва да виси в училищните кабинети за фундаменталното му откритие на гена на антимюсюлманството.

А Исмаиловото изобщо не е като "Ромите са генетически непоносими към линейки" или "Местан има генетическа непоносимост към християните и затова направи митинги по Коледа".

Ако предните две бяха казани от Москов и Каракачанов хелзинските шушумиги и журналистите щяха да скочат. Но сме толкова затънали, че имаме не само двойни, ами и четворни стандарти. Корман не само се изравни с Москов, но и ще го задмине, защото никой не му търси сметка за глупостите. 

Сигурно сме усвоили евроатлантически ценности на Чарли Ебдо, който се оказа, че уволнява журналисти защото са се майтапели с неправилния/наш човек от нашата вяра. 

Или журналята ни са толкова етнически нетолерантни, че отричат правото на турците да се расисти? Аллах  Акбар, май ще се наложи ДПС да спретне един протест за да извоюва правото на малцинствата да бъдат обвинявани в расизъм.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782426
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094