Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2015 10:56 - Посещението на Кери; наблюденията на Истинският детектив, специално за Шарли Ебдо
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.01.2015 19:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Веднъж седмично е модерно

Миналата седмица бяхме благословени (защото глас американски, глас Божи) с височайшата визита на държавния секретар на САЩ Джон Кери, но всички се питаха: Защо все пак идва

Никой не знаеше защо, даже и Плевнелиев, който беше свалил тапетите в президентството за да направи плакати, но нямаше представа какво да пише. Следващият път Кери да каже в аванс опорните точки, за да го посрещнем с подходящите плакати.

А Плевнелиев с толкова голямо нетърпение очакваше Джон Кери, че не само го посрещна на тротоара, но и спа на паркинга пред президентството. По-късно вътре президентът демонстрира, че е надежден партньор на Америка: 

image

Сър Кери, Je Suis ирландска пастирка, и цялата на ваше разположение.

 Много хубаво, защото се оказа, че една от причините за посещението е била, че последната мобилизация в Украйна е успяла да събере само един взвод куци войници, които после дезертирали в Полша с Газката. 

Разхождайки се из София, Кери, който беше по-пазен от българската граница, бил силно впечатлен от жълтите павета. Те му напомнили на страната на Оз, където има път, направен от такива павета. А Плевнелиев и Бойко Борисов му заприличали на Страхливия Лъв и Плашилото, заради липсата на смелост и мозък. Да, Дороти, знаем, че не сме Канзас, макар някои да ни бъркат с Колорадо. 

Някои софиянци недоволстваха, че заради Кери не можеха да пушат и простират гащите по терасите, но нито един не излезе да размаха плакат YANKEE GO HOME. И никой не попита;защо се подчинявате на анонимни заповеди.

Държавният секретар бил силно впечатален и от археологическото ни наследство:
 image

какви прекрасни развалини ви направихме през Втората световна война, радвам се, че ги пазите и тачите.

И уверил премиерът ни, че щом ни харесват да се държим здраво със САЩ и скоро цяла София ще е така. 

Двамата дадоха обща пресконференция, на която Генерал Борисов се оказа, че по американските стандати е с чин капрал, защото той, който първи взе думата буквално ЗВУЧЕШЕ като пресаташе на Джон Кери.

От Кери разбрахме, че само един американски реактор не стига за да паднат визите. Надеждата ни е в Меги Затварячката Кунева да затвори всички руски реактори.

Освен това Кери ни донесе американския експерт по енергетика, чиято първа работа трябва да бъде да ни обясни защо обещания от Меркел енергиен експерт не успя да пусне "Южен поток". 

Не знаем с какво си тръгна от тук Джон кери, но в Америка синът му го е попитал: тате, какво ми донесе от България, вицепрезидента Байдън подарил на неговия син украински газопровод?  

Според една конспиративна теория посещението на Кери е оглед на позициите, защото тази година Русия готвела кримски/донбаски вариант и в Прибалтика. Но тук е възможен по-скоро кипърски сценарий.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811146
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094