Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 18:45 - Бойко Амнезия пита защо да не можем да строим Белене и "Южен поток", може би защото имаме най-много шистов газ в Европа
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 6385 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 31.01.2015 19:06


Добра новина от Банкянския спасител, днес той обърна палачинката за Белене и "Южен поток", и обръщането беше повече от феерично. Добра новина и за БТВ, на които любимата думичка е популизъм, ще могат да я кажат 10 000 пъти.

 Пръскайки с шепи бисери трибуната в Американската търговска камара днес Борисов се възмути, че Турция ще строи 4 ядрени руски реактора, а България се отказа от руския проект за АЕЦ "Белене". "Може ли натовска Турция да го прави (руския АЕЦ), а натовска България - не?!".

А може ли да пита точно човека, който спря Белене (с гласуване в парламента, въпреки, че народа гласува ДА на референдум), че даже личната му пиарка  оня ден ни го напомни, при това с гордост?  Май е забравил, че руския реактор гние в един склад в Русия от негово време. Как  кратуната му, колкото и да е празна не се спука от лицемерие? Да не се наложи да го приемат в болница заради амнезия? Отделно за това, че не осъзнава последиците от постъпките си.

Още едно доказателство за амнезия е неочакваната му загриженост  за "Южен поток". Днес Борисов призна, че "Турски поток" е проблем за България: той може да изолира България и газопреносната й система, в която са вложени 25 млрд. лв. Може ли натовска страна да спомогне България да бъде заобиколена?  Натовска, натовска, но дали премиерът ни знае що е  НАТО и че не е икономически съюз на полза наша? И че ако с него се прокарват икономически интереси те са в полза на САЩ?

Феновете на ББ може да сметнат, че премиерът търси подкрепа от Америка срещу Турския поток, но това са дребни блъфчета, популизъм. В началото той и лобистката му свита саботирраха "Южен поток" и големия им дерт беше третия енергиен пакет, но ЕК като каза, че няма проблем се хванаха за търга.  Но щом е забравил #КОЙ спря   "Южен поток" да попита личната си пиарка, която оня ден с радост ни напомни,  КОЙ  слуга на чужди господари спря три големи енергийни проекта.

И ко праиме ся с Бъчварката, ще я уволняваме ли? Или ще ни обяснява като за жената президент: ама той на шега, какво да им каже на американците.

 Но премиерът май страда не само от амнезия, а има и тежки халюцинации, защото освен това е казал за шистовия газ: Друг е въпросът, ако има обществен дебат, защото България е най-богата в Европа на шистов газ.

Чакай, а правили ли сме проучвания за шистов газ на сушата? Да видим все пак  какви са сметките на The US Energy Information Administration: Bulgaria may host 481 billion cubic metres of shale gas... Romania’s unproven wet shale gas technically recoverable resources (TRR) at a possible 1.4 trillion cubic metres...France - 3.8 , Spain- 2.05, UK - 37.6.

  Освен на шистов газ, очевидно сме най-богати и на лъжливи, непоследователни политици, които без следа от срам и съжаление за предишните си действия завиват на 180 градуса. Или Борисов нарочно говори глупости, за да може заедно с лобистите от Шистовия Блок...имах предвид Реформаторския Блок, да прокара отмяна на забрана на проучването първо(имаме ли, нямаме ли, да проверим), а после и на добива?  


Тагове:   Бойко Борисов,   тиква,


Гласувай:
8



1. анонимен - Никога е нямал собствено мнение за ...
30.01.2015 19:47
Никога е нямал собствено мнение за нищо. Типична кукла на конци, която си сменя мненията по три пъти на ден.
цитирай
2. apostapostoloff - Няма да строим Белене и Южен поток,
31.01.2015 07:56
защото НА НАС те НЕ СА НИ НУЖНИ!
цитирай
3. stanemirkata - За сериозните проблеми
31.01.2015 09:01
е крайно време да се чуят (видят) анализите на ИСТИНСКИТЕ специалисти, а не както до сега разни кратуняци да ръсят мозък наляво и надясно.
цитирай
4. born - защото НА НАС те НЕ СА НИ НУЖНИ! На ...
31.01.2015 09:49
apostapostoloff написа:
защото НА НАС те НЕ СА НИ НУЖНИ!

На нас са нужни единствено астролози и прочие празнословци и мошеници. които да цицат колкото може повече от общото. ПОСТОЛ ПРЕЗИДЕНТ !
цитирай
5. ok3223 - Не е луд, а се прави на такъв ...
31.01.2015 10:01
Защото знае с какви простаци, по - големи от него, има работа.
Тези супер простаци го избраха отново за техен вожд, и може да им пробутва старите лъжи в нови опаковки.
Дебелия посерко, пита кой ми СРА У ГАЩИТЕ. Този няма грам съвест и срам.
с Мижитурката Орешарски спряха строежа окончателно, а сега пита защо стана така„
Турция и тя член но НАТО, може да строи, а НИЕ ... НЕ.
Но в Турция е на власт орел/Ердоган/, а не банкянския ПОСЕРКО, БОКО ТИКВАТА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782677
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094