Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2006 16:15 - Извратените админи във vbox7.com
Автор: ssstto Категория: Технологии   
Прочетен: 9055 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 03.11.2006 20:08


Над 20 видеозаписа на насилие между непълнолетни момичета бяха открити при репортерска проверка на програма "Хоризонт" на БНР в   уебсайта Vbox7.com.Материалите, повечето заснети в столични училища с мобилни телефони, са качени в интернет през последните няколко месеца и са сред най-често посещаваните, съобщи вчера Netinfo.bgЗа скандалните кадри в сайтовете, разкрити от БНР пък, вече са сезирани направление "Компютърни престъпления" в ГДБОП и Агенцията за закрила на детето.
 На тях се вижда как момичета на 15-16 години от различни училища разрешават споровете си с удари, скубане на коси и ритници. По-голямата част от записите са направени в дворовете или около училищните сгради, като един от файловете е сниман в коридор на неизвестно учебно заведение. Сред училищата, станали зона на насилие между непълнолетни, са 68-о в жк "Дружба 2", 3-о в кв. "Захарна фабрика" и Професионалната гимназия за транспорт и енергетика "Хенри Форд". На някои от кадрите се вижда как, докато няколко момичета се бият, двойно по-голям брой техни съученици наблюдават и заснемат случващото се. Никъде не се вижда учител или охранител.      
Това е от вестник Стандарт от днешният брой

Преди няколко дни пробвах да кача във vbox7 клипа с радио рекламата срещу Георги Първанов,той е в предишния ми постинг и го акчих в youtube.com.Качвам значи аз клипа във vbox7.com и преглеждам го но след 10-20 минути вече го няма.На клипа има само една картинка която не се сменя и аудио фаил с реклама която описва президента Първанов като фикус в саксия.На онези извратените от vbox7 изглежда това не им се е сторилo интересно и са изтрили клипа.Може да се качват значи клипове с малолетни момичета които се бият  наистина,а една реклама за президентските избори не може.Дали vbox7 не е на някои от БСП?
 
Някой беше писал през първата седмица на Сървайвър,че Сървайвър имали форум и чат ама не били пуснати.Форумът на официалният сайт го пуснаха в петък на втората седмица след старта на  шоуто и за да влезнеш във форума трябваше да си регистриран в абв.бг.
vbox7.com e сайт за клипове,качваш,ако ти одобрят клипа и гледаш каквото има.Какво може обаче да се качва не е ясно.Някой анонимен писа в блога ми,че условията за ползване са били 9 страници.Може и 99 страници да са,но къде са?При регистриране не се показват.Никъде ги няма на сайта.Сайтът youtube.com,по чийто модел е направен и vbox7 при регистрация не си дава много зор,не е задължително да си съгласен с някакви условия за да се регистрираш,но поне се показва нещо
Даже и някой да   наруши условията и да качи клип който ги нарушава може да съобщи,под всеки клип има го има това:Flag as Inappropriate

От FAQ
How do I report inappropriate videos?
If you see a video that you think is inappropriate based on our terms of use, you can report it to us for review by clicking the "Inappropriate" link at the bottom of the page.

Условията за ползване на youtube са на адрес  youtube.com/t/terms,виждат се най-отдолу на сайта  "Terms of Use".Не знам какви са условията наvbox7.com и много бих искал да видя дали пише нещо за свастики.Защото има един потребител рамщайн  vbox7.com/user:rammstein
на когото аватарът му е пречупен кръст. gay  ми спомена за него.Аз пратих имейли миналата седмица на едниственият посочен info@vbox7.com,но гмаила ми го връща  три дена.Пратих и от друга поща,но нямам отговор и свастиката си стои.Пратих и лично съобщение до рамщайна,ама отговор никакъв.
Направо се чудя дали има живи хора останали от екипа на vbox7.com или всички се нагълтали с фашистки отровен газ и просто компютрите продължават да движат нещата.
В сайта има клипове как ученик посяга да бие учителка,друг прегръща учителка,ученичка се съблича в училище,бой в училище....Ако някой от сниманите се почувства унижен и с наскърбено достойнство той как може да сигнализира на сайта да махне клиповете в който е сниман как е бит,прегръщан или каквото и да е?
Това е направо безобразие.

Днес 03.11 виждам че когато се качва нов клип вече се появяват етични правила за съдържание  и общи условия за ползване(вече на адрес http://vbox7.com/show:toc а не host.bg/т.н.) на vbox7.com които ги нямаше миналата седмица защото не можеше да се качва.Тези правила се виждат само когато се качва нов клип от регистриран потребител.На главната страница все още няма линк към тях http://vbox7.com/show:rulzz . Видях че от профила на рамщаин липсва свастиката.Mиналата седмица си стоеше.Самият потребител не е изтрит.


ЕТИЧНИ ПРАВИЛА ПРИ ДОБАВЯНЕ НА ВИДЕО КЛИПОВЕ

Vbox Не толерира качването на клипове съдържащи:

- Еротика и сексуални сцени.
- Бой и насилие (освен в случаите когато е явна пародия).
- Насърчаване и агитация към насилие.
- Прояви на неуважение към училищни правила.
- Разбиване, чупене, трошене и всякаква друга намеса разрушаваща училищно и държавно имущество.
- Действия обидни и нагрубяващи малцинства.
- Явни прояви на расизъм и подстрекаващи към расизъм.
- Ясно различими тела на жертви от катастрофи и други тежки инциденти.
- Религиозни агитации.
- Материали обиждащи дадена религия.
- Действия, целящи обида и накърняване на достойнстовото на човек или група от хора.
- Насилие над животни
- Всякаква информация свързана с тероризъм.
- Сексуален тормоз.
- Лошо качество и неясно съдържание.


Екипът на Vbox си запазва правото да изтрие всеки клип, който по някакъв начин нарушава правилата за ползване на сайта.
Ползвайте линка:
алармирай нередност за да сигнализирате за нарушаване на правилата.
Юзери, които редовно и съзнателно нарушават правилата, ще бъдат банвани.
Общите условия и етичните правила се виждат само от регистрирани потребители  и то само когато се качва клип.Защо ги крият тези условия и правила не ми ясно.



Гласувай:
0



1. gay - Аз...
30.09.2006 16:26
... им пратих мейл точно преди седмица. Има един, чийто аватар е свастика... Изобщо не си мърдат пръста там. Дано ги осъдят.
цитирай
2. ssstto - дано,ама дали
30.09.2006 16:30
щото се съмнявам че полицията и ще си мръдне пръста.
цитирай
3. анонимен - na6ta darjava
03.10.2006 22:09
Xora vse pak sme v balgaria.Tova moje bi e ne dopustimo no nadali nqkoi 6te vzeme otno6enie po vaprosa...........................
цитирай
4. анонимен - a tova e mnogo lo6o
03.10.2006 22:10
a tova e mnogo lo6o
цитирай
5. gay - Kak
06.10.2006 15:26
се дразня като чуя "Това все пак е България"! Ами ето, аз им пратих имейл. Не му обърнаха внимание, ама като им задръстим пощата с 200 мейла, къде ще ходят, ами няма да трият?
цитирай
6. анонимен - Няма нищо странно...
18.10.2006 19:55
Условията за ползване на VBOX7.com са дълги 9 страници и описват перфектно за какво става въпрос, така че не виждам какъв точно е проблемът.
цитирай
7. ssstto - И къде
18.10.2006 20:58
са тези условия?
цитирай
8. анонимен - IeDSeLnoO
23.05.2011 19:17
Walking in the presence of giants here. Cool thinking all aorund!
цитирай
9. анонимен - AiWEQcEonkMVMP
24.05.2011 13:47
DkAaBi <a href="http://nswicxazxfvh.com/">nswicxazxfvh</a>
цитирай
10. анонимен - DyIijIiwc
24.05.2011 19:38
eAfkUT , [url=http://qldrpkcrxkkj.com/]qldrpkcrxkkj[/url], [link=http://kszwacayguvi.com/]kszwacayguvi[/link], http://xflceyrbdwzj.com/
цитирай
11. анонимен - iVhiZMVPMAaWUFHdYe
28.05.2011 12:56
sOTjId <a href="http://cnaqlwongspa.com/">cnaqlwongspa</a>
цитирай
12. анонимен - gMwHfhjnM
31.05.2011 16:46
VQgpzq , [url=http://nmaqgqcrztnn.com/]nmaqgqcrztnn[/url], [link=http://wmgoijekurrf.com/]wmgoijekurrf[/link], http://rapohulactjp.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806108
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094