Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2009 16:50 - Потребитeл на Туитър на съд за 50 000 долара заради туийт
Автор: ssstto Категория: Технологии   
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.08.2009 10:32


imageВероятно вече дори и американците живеещи извън Чикаго знаят за Horizon Group Management- фирма за недвижими имоти, която съди своя наемателка за 50 000 долара, защото  споделила  мнението си в Туитър за "мухлясалото" си жилище.

Докато от Хоризонт преследват съдебно потребителя на Туитър Аманда Бонън, туитърите кълват настървено с кратки съобщения Хоризонт Груп, което показват колко силни могат да са социалните мрежи. Вероятно няма да помогне и обяснението на Джефри Майкъл от Хоризонт за Чикаго Сън Таймс, че неговата компания  първо съди, после мисли и пита.

Този вид пренебрежение е точно от вида който може да докара до бяс потребителите наTwitter. И, разбира се, да вкара историята в най-популярните на Google News.

Ако досега Хоризонт никога не са си и помисляли да включат социалните мрежи в тяхната медийна стратегия, сега сигурно ще се наложи, понеже те са като трън в задника.

Базираната в Чикаго фирма за недвижими имоти твърди, че Аманда Бонън е навредила на репутацията и чрез изпращане на съобщение до 20 нейни последователи в Туитър.

Профилът на Бонън в Twitter беше блокиран, (вече не е) но според  Хоризонт съобщенито предизвикало делото е: "Кой казва, че да се спи в мухлясъл апартамент е лошо? В Хоризонт мислят, че това е добре. "

В иска си Хоризонт твърдят, че туийтът на Бонън е невярен  и клеветнически. Освен това  с решението си  да направи публично "клеветническото" съобщение чрез Туитър Аманда Бонън е позволила да бъде разпространена невярна информация по целия свят и така репутацията на Хоризонт в Чикаго е била сериозно накърнена.

Както потребителите на Twitter отбелязват Хоризонт си е навредила достатъчно сама  заявявайки пред местните вестници, че първо съди и после мисли.

/ search.twitter.com/search?q=+Amanda+Bonnen


Тагове:   сащ,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782252
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094