Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2009 22:37 - Вещаят Оскари за научнофантастичният District 9
Автор: ssstto Категория: Забавление   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.08.2009 17:42


 

image

Първо впечатляващият филм Район №9 / District 9  се появи  в торентите с прилично качество и озвучен на руски. Вече го има и по българските тракери, на английски.

Този филм не дойде от космоса, а от Южна Африка, което си е почти едно и същото. Направен от неизвестния режисьор Нийл Бломкамп (роден в Южна Африка) и актьори за които никой по света не е чувал, той се появи предшестван от  
оригинална рекламна кампания и вече хвърля сянка над Оскарите, също като гигантския космически кораб от филма, който аварира и увисва над Йоханесбург. В южното полукълбо, за разлика от тук, когато водата се оттича се движи обратно на часовниковата стрелка. Изглежда там и филмите за извънземни също не са като в Северното полукълбо. Първият филм на Бломкамп е пълна противоположност на "Денят на независимостта". Вместо мачото Уил Смит имаме южноафриканеца Шарлто Копли, много стар приятел на режисьора, играещ отначало наивен и глупав бюрократ, а накрая на филма предател на човешката раса. Няма ги и   зашеметяващите картини на "Денят на независимостта", в D9 е снимано като за документален филм. Направо прилича на аматьорски филм за youtube. И вместо умни и кръвожадни извънземни, непрекъснато кръстосващи Земята да сеят разруха, тези жалки същества, наричани скариди са на най-долното стъпало на социалната стълбица. С тях се отнасят както хората си се отнасят помежду си-извънземните са затворени в мизерно гето. По стандартите на Холивуд снимания за 30 милиона долара в Южна Африка филм минава в графата нискобюджетни, но само за първите три дни в САЩ е събрал 37 милиона и оглави боксофис класацията. Историята накратко -по време на поръчанато от правителството преместване на извънземните работещият за корпорацията MNU Викус/ Шарлто Копли открива важна капсула, отмъква я, заразява се и започва да се превръща в извънземен. MNU се надяват да спечелят от Викус, понеже оръжията на извънземните реагират само на извънземна ДНК. Уплашеният бюрократ бяга на единственото възможно място -   Район №9 за да се превърне в герой за извънземните и публиката, край. А, да, медиите в САЩ са пълни с похвали колко социален и задълбочен е и вече им се привиждат Оскари.

vanityfair.com &  Mr. Ballinger




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806664
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094