Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 09:32 - Проучване дали процъфтаващата ни и раждаща главно тикви демокрация е наистина такава
Автор: ssstto Категория: Забавление   
Прочетен: 1841 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.10.2012 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като наскоро Негово Високо Хеликоптерно Светейшество Бойко Борисов се похвали, че "Самият факт, че всеки може да влезе в сградата на Министерски съвет, и да зададе какъвто иска въпрос показва, че демокрацията (ни) не само е в пълен разцвет, а и че правата на човека са гарантирани отвсякъде" социоложкинята Герболюба Опънатова представи резултатите от проучване сред българските граждани по темата. 

На въпрос "Наистина ли демокрацията в България процъфтява?" 15% от българите отоговарят "Да, наистина, но за съжаление връзва само тикви".

3% са отоговорили : Да, демокрацията в БГ процъфтява, самия факт, че всеки може да лети с правителствения самолет показва, че правата че правата на човека са гарантирани отвсякъде."

10% Смятат, че Бойко Борисов бърка демокрацията с картофите си.

45% смятат, че това е абсолютната истина, защото медиите наистина може да поканят който си искат министър за да говорят с него, както е станало днес, когато по едно и също време Дянков е давал интервю по Нова телевизия, Мирослав Найденов по БТВ, а здравната министърка е била в Канал 1. Пълен плурализъм на мненията. Стига тези мнения да са от ГЕРБ.

10% са отоговорили, че демокрацията наиситна процъфтява, щом всеки може да влезе в министерския съвет или парламента.

5% са категорични, че всеки може да влезе в Министерския съвет и да попита Бойко Борисов каквото си иска, но демокрацията дава право на премиерът ни ако въпросът не му харесва да избяга от пресконференцията, както много пъти се е възпозвал от това си право. В една истинска демокрация всеки има право на мнение по въпроса дали премеирът е длъжен да отговаря на всяко питане от медиите, нали? Просто зачитайте и мнението на горкия ни измъчен министър-председател, моля.

1% от отговорите са "Смърт на АЕЦ Белене, да живее Костов".

15% са отоговорили, че са виждали картината "Полегналата цъфтяща демокрация" от Леонардо Ди Банкя. 

 5% от отговорите на въпроса  "Процъфтява ли демокрацията в България" са "Ох! Да! Да, дадада." 

4% са отоговорили, че демокрацията ни толкова е цъфнала, че при 6 милиона избиратели имаме 7 милиона мнения, като един милион се падали само на Симеон Дянков и Бойко Борисов, защото по всеки въпрос те си сменят мнението по три пъти на ден.

Самият Симеон Дянков попитан в разцвет ли е демокрацията ни отогворил : "Да. Не. Да. Не. Може би. Ще поставя въпроса за обсъждане на следващото заседание на министерския съвет." 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9804431
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094