Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 17:16 - Медиите отричат да са к#*ви на властта, но обвиненията се увеличават
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 3125 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 27.09.2009 00:18


Появиха се заглавия като "БСП нападна медиите" в Стандарт и в днес.бг, и нещо подобно на ирония от говорещият си с Агент007 и Джеймс Бонд по имейла Иво Инджев,  и т.н. заради нападките  от четвъртък и петък  на Сергей Станишев и бившият вътрешен министър Михаил Миков срещу медиите. Станишев нарече журналята "лапни шарани”, а Миков каза, че медиите са "легнали" пред управляващите.

Изненадващо, няколко часа след Миков  в петък и ултрадесният политолог Евгений Дайнов  направи на бъзе и коприва по БНР журналистите заради сляпата им любов към новите управляващи. Изглежда се оформя нещо като синьо-червена опозиция срещу ГЕРБ и медиите. Но това звучи абсурдно, не защото десните и левите мислят еднакво лоши неща за медиите, а защото   медиите  не са достойни да управляват в коалиция с Бойко. Никой не е, но медиите още не са го разбрали и се натискат както Мартин Димитров.

Но това което  Стандарт, Иво Инджев и днес.бг  пропускат е началото на атаката срещу медиите. Тя започна  миналата седмица  от медийния омбудсман фондация "Медийна демокрация" с унищожителния доклад за юли и август "Опасния чар на Главния Пожарникар" и заключенията, че медиите все повече подкрепят премиера и са все по-безкритични към действията на новото правителство, и това ще изиграе лоша шега както на журналистиката, така и на кабинета „Борисов".
 

Повечето медии   пропуснаха  онова за безкритичността, оправдавайки се с маркетингово проучване, според което  средния зрител не може да запомни, камо ли разбере толкова дълга дума. 

Ако медийната класа беше обективна щеше да покаже всички обвинения отправени напоследък към нея, а не само на бесепарите. Но тя не го прави  и това значи просто, че заблуждава  народа. Но може би медиите по принцип са обективни и само   временно се  държат като влюбени тийнеджърки. Това  обаче не може да извини Иво Инджев, освен ако не е хермафродит. 


Тагове:   медии,


Гласувай:
1



1. chara - Странно ...
26.09.2009 17:21
Че то има ли все още медии ... неподвластни на "чара" на ББ?
Очевадно няма поука в тази страна за нищо ...
цитирай
2. ssstto - chara
26.09.2009 17:51
всички медии са независими от властта.
само дето смятат, че Станишев още е на власт.
цитирай
3. chara - ами, ами ...
26.09.2009 18:19
Чак пък така ...
цитирай
4. ssstto - @chara
26.09.2009 18:33
prawa si, trqbwa[e d aslova usmiwka gore
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9813625
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094