Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 11:44 - Българската финансова стабилност е като кризата в Гърция, официално призна Германия
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1134 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.01.2012 22:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През последните месеци Негова Пържолност Борисов и Негова Постност  Дянков повтаряха много пъти: защо на закъсалите и давещи се в криза страни от ЕС се дават повече пари за съфинансиране на инфраструктурни проекти (95%), а на финансово дисциплинираните като България не(80%)? Несправедливо е да се помага слабите, съгласно  неолибералните ценности на управляващите. 

 Вчера в Германия Ангела Меркел отгвори защо България е пренебрегвана по принцип:Това е въпрос, който касае и Германия, която също спазва строга финансова дисциплина.

 А подтекста беше:ако и Германия поиска да плаща само 5% ЕС ще фалира.

 Меркел се въздържа да потвърди такъв ангажимент за България. Но обеща да набие канчето на Еврокомисията да търси "гъвкав вариант" специално по това наше искане и да лобира страната ни да се присъедини към клуба на страните в криза  като Гърция и да доплаща по малко пари за европроектите. 

A подтекста беше: разбирам, бедни сте, но няма защо Бойко да се тупа в гърдите и да реве, че кредитните агенции вдигали рейтингите и на Германия и България, защото не  са изравнени, и рейтинга ви все още е под рейтинга на най-пропадналото и миризливо германско сметище, пълно с плъхове 

 Разбира се, правителстваната пиар машина (а подтекста е: всички медии) ще отразят това като небивал успех на Бойко Борисов. Но той просто ще постави там където е мястото на финансово дисциплинираната България-до фалиралите Гърция,  Италия, Ирландия.



Гласувай:
5



1. vencivaleri1951 - Не е лош да му напомни някой от съветниците на Борисов, за съдбата на сем Чаушеско
20.01.2012 00:23
Румъния в 90те имаше най стабилната финансова рамка. Практически нямаше дълг,
имаше умерен растеж на брутния продукт. Само дето народът гладуваше и мръзнеше.
Знаем каквосе случи
цитирай
2. momchil - Има огромна разлика между слаби и ...
21.01.2012 00:11
Има огромна разлика между слаби и разглезени. На слабите може да се помага, на разглезените, глупавите, мързеливите , хитреците на дребно и едро НЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9814462
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094