Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 16:03 - Колко пълнозърнест е "баварският пълнозърнест хляб"?
Автор: ssstto Категория: Рецепти   
Прочетен: 3572 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.01.2011 18:13


Фирма "Добруджанаски хляб" предлага на  всеки готов да си купи храна заради обещаващо звучащия етикет своя продукт кръстен апетитно "баварски пълнозърнест хляб".

 Първото-защо ли е  баварски? Може би рецептата е изнесена тайно от Бавария от дедото на  Симеон Втори - Фердинанд, когато   е пътувал до страната ни с Ориент експреса  няколко  дена  и целия влак е оцелял през зимата само благодарение  на месения лично от Фердинанд здравословен баварски хляб. Сигурно ще да е бил здравословен щом всички са оцелели.

Второ-защо ли е пълнозърнест  този хляб? Може би защото,   както пише в описанието е приготвен от пълнозърнесто ръжено брашно? Но още по-надолу в съдържанието се посочва, че не е приготвен само от пълнозърнесто ръжено брашно, но и от пшеничено брашно т.500. "Тъ точка 500" значи тип 500, което пък изобщо не е пълнозърнесто брашно, а бяло брашно. И то не според най-мразения от учените глави източник на информация Уикипедия, а според самата фирма "Добруджански хляб"

 Би било добре ако "Добруджански хляб" имаха имейл за да ги попитам в баварският им хляб  колко процента  пълнозърнесто ръжено брашно има и колко процента  бяло брашно тип 500. Може би нямат имейл щото така е и в Бавария.  Но откъде да знам като не знам имейла на нито един баварец за да го питам дали е така?!

 Трето... добре, "баварският пълнозърнест хляб" не е нито баварски, нито чак толкова пълнозърнест, поне се надявам "хляб" да съм го разбрал правилно и "хляб" да е хляб.


image 

image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9812953
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094