Постинг
06.01.2011 16:03 -
Колко пълнозърнест е "баварският пълнозърнест хляб"?
Автор: ssstto
Категория: Рецепти
Прочетен: 3572 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 06.01.2011 18:13
Прочетен: 3572 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 06.01.2011 18:13
Фирма "Добруджанаски хляб" предлага на всеки готов да си купи храна заради обещаващо звучащия етикет своя продукт кръстен апетитно "баварски пълнозърнест хляб".
Първото-защо ли е баварски? Може би рецептата е изнесена тайно от Бавария от дедото на Симеон Втори - Фердинанд, когато е пътувал до страната ни с Ориент експреса няколко дена и целия влак е оцелял през зимата само благодарение на месения лично от Фердинанд здравословен баварски хляб. Сигурно ще да е бил здравословен щом всички са оцелели.
Второ-защо ли е пълнозърнест този хляб? Може би защото, както пише в описанието е приготвен от пълнозърнесто ръжено брашно? Но още по-надолу в съдържанието се посочва, че не е приготвен само от пълнозърнесто ръжено брашно, но и от пшеничено брашно т.500. "Тъ точка 500" значи тип 500, което пък изобщо не е пълнозърнесто брашно, а бяло брашно. И то не според най-мразения от учените глави източник на информация Уикипедия, а според самата фирма "Добруджански хляб".
Би било добре ако "Добруджански хляб" имаха имейл за да ги попитам в баварският им хляб колко процента пълнозърнесто ръжено брашно има и колко процента бяло брашно тип 500. Може би нямат имейл щото така е и в Бавария. Но откъде да знам като не знам имейла на нито един баварец за да го питам дали е така?!
Трето... добре, "баварският пълнозърнест хляб" не е нито баварски, нито чак толкова пълнозърнест, поне се надявам "хляб" да съм го разбрал правилно и "хляб" да е хляб.
Първото-защо ли е баварски? Може би рецептата е изнесена тайно от Бавария от дедото на Симеон Втори - Фердинанд, когато е пътувал до страната ни с Ориент експреса няколко дена и целия влак е оцелял през зимата само благодарение на месения лично от Фердинанд здравословен баварски хляб. Сигурно ще да е бил здравословен щом всички са оцелели.
Второ-защо ли е пълнозърнест този хляб? Може би защото, както пише в описанието е приготвен от пълнозърнесто ръжено брашно? Но още по-надолу в съдържанието се посочва, че не е приготвен само от пълнозърнесто ръжено брашно, но и от пшеничено брашно т.500. "Тъ точка 500" значи тип 500, което пък изобщо не е пълнозърнесто брашно, а бяло брашно. И то не според най-мразения от учените глави източник на информация Уикипедия, а според самата фирма "Добруджански хляб".
Би било добре ако "Добруджански хляб" имаха имейл за да ги попитам в баварският им хляб колко процента пълнозърнесто ръжено брашно има и колко процента бяло брашно тип 500. Може би нямат имейл щото така е и в Бавария. Но откъде да знам като не знам имейла на нито един баварец за да го питам дали е така?!
Трето... добре, "баварският пълнозърнест хляб" не е нито баварски, нито чак толкова пълнозърнест, поне се надявам "хляб" да съм го разбрал правилно и "хляб" да е хляб.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Моят Туитър
2. Блогмузика
3. Само Цонко Цонев ОЙЕЕЕ
4. Шифърът на ГЕРБ
5. Корупционна карта на България
6. mitternacht
7. блог за и от феновета на великата костенурка А'Туин
8. Ехооо, усмихни се :):):)
9. Динка за готвенето, плеткте и народните танци
10. на излет из ивайловградско c alexooo
11. iPad-a на Бат Бойко
2. Блогмузика
3. Само Цонко Цонев ОЙЕЕЕ
4. Шифърът на ГЕРБ
5. Корупционна карта на България
6. mitternacht
7. блог за и от феновета на великата костенурка А'Туин
8. Ехооо, усмихни се :):):)
9. Динка за готвенето, плеткте и народните танци
10. на излет из ивайловградско c alexooo
11. iPad-a на Бат Бойко