Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2007 15:30 - Турци превзеха сайтовете на две мнистерства, правителството ке падне
Автор: ssstto Категория: Технологии   
Прочетен: 3999 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 09.09.2007 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много съм разочарован от Явор Колев и ГДБОП,мислех си,че следят всичкo  в интернет и като се появи нещо заплашващо държавността веднага  привикват автора на разпит като го предупреждават да си носи асфалт да си блъска главата за разкаяние.

Ако МВР следеше всичко в интернет щеше веднага да забележи един клип който се е появил преди пет дена в youtube и е видян досега  към 33 000 пъти или от почти всички които имат интернет в България. После несправедливото както винаги  МВР щеше да  арестува хората които посягат на паметник в клипа и да изтрие клипа от youtube.

Обаче понеже ГДБОП не следи всички в интернет,клипа си е още там,турците са се обидили и в новия дух на кибер заплахи,който и на
турската армия се вижда много удобен са превзели сайтовете на две министерства като подменили хамстерите които поддържат държавните сървъри със сайтовете на министерствата .

И добре,че са били турските журналисти да кажат на БНР,че сайтовете на Министерствата на земеделието
mzgar.government.bg и  ДНСК от Министерството регионалното развитие dnsk.mrrb.government.bgса хакнати,че и аз да разбера.Сайта на Министерството на регионалното развитие mrrb.government.bg сега (19,09 часа)си работи.

Вчера Сергей Станишев каза,че щял да управлява още две години,но някои врачки като списание Икономист се надяват хакерската атака да е началото на  края на това правителство. Белким Икономист познаят един път кога ще падне някое българско правителство,досега имат поне 4 неуспешни предсказания за това и миналото правителство.


Сега се сетих,и  бате Бойко ИСКАШЕ предсрочни избори наесен.Значи няма начин правителствто да не падне.

Аз не съм много навътре в нещата ама се чудя няма ли някой да измъкне един кабел там и да прекъсне връзката към ако ще и всички сайтове на правителството.А един професионален уебдизайнер в коментар подозира саботаж отвътре и много умно ми звучи.
--------------------------------

РЕМОНТЪТ

imageВчера към 12 на обяд експертите на Явор Колев установили, че в  сървъра на  Министерството на земеделието е внедрен  хамстер- сексманиак и терорист който първо показвал на фермерите посещаващи  земеделския сайт голи каки. И когато компютърните експерти на ГДБОП начело с Явор Колев пробвали да  хванат хамстера,той се ядосал и започнал да пренасочва посетителите на сайта на Министерството на замеделието към сайта на турска онлайн терористична организация Ayyildiz от която бил и хамстера.

И понеже от ГДБОП нямало никаква файда Министър Кабил извикал по спешност през почивния ден заместниците си, шефовете  на дирекции и компютърните си експерти.След осем часа,така казват от министерството, гонене на  хамстера терорист министър Кабил го хванал,евала на министъра, и към 17,30  в събота сайта на ведомството заработил нормално.

Изглежда 4 часа в почивен ден в държавната администрация се броят за 8 щото от обяд до 17,30 не са 8 часа.

Цял ден спецченгета се борят с компютърните пирати



Тагове:   мнистерства,


Гласувай:
0



1. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
01.09.2007 17:08
Преди, когато излезе македонският блог оплюващ нашите медици, нашите държавници не предприеха нищо. За сметка на това български хакери изтриха блога. Когато това не помогна, те изтриха сървърите им. Но НИКОЙ не посегна на правителствените македонски сайтове. Никой!!! Ако протестираха срещу атака, защо не хакнаха техният сайт?
Надявам се, че момчетата които тогава хакнаха македонският блог ще реагират адекватно на тази провокация.
цитирай
2. nakom - бъркаш сержанта
01.09.2007 20:55
точно президентския им сайт изяде дървото и няколко часа стоя с надпис "Съединението прави силата".Но това стана преди нашио съсед да се пръкне.А що опира до Турция - страната е по-голяма и с много по-развито ИТ от нас.Нормално е да има кадърни хакери - националисти.Все си мисля че малко ги ебе Турция за баш тая плоча и че поръчката от тук идва ама хайде.Пък и какво да кажеш - точно на най-турското министерство сайта бе ударен.Как да ги обвиниш ;-).Едва ли някога ще разберем истината.
цитирай
3. анонимен - Ами пред избори сме. . . нормално!
01.09.2007 22:13
Ами пред избори сме... нормално!
цитирай
4. liliahristova - Правителството да падне, не е лошо,
02.09.2007 00:04
ама кой ще дойде след Сергей? Прави ли ти впечатление, че са хакнати сайтове на институции, оглавявани от хора на Доган? Това не ще да е случайно.
цитирай
5. ssstto - нееее
02.09.2007 00:09
Министър на регионалното развитие е Асен Гагаузов.Той е от БСП.
цитирай
6. liliahristova - ПРОБВАХ току що сайта на ДНСК
02.09.2007 00:17
и все още е хакнат! Та не можах да се поразровя кой е шефът на тази дирекция, но със сигурност има общо с ДПС. Вервай ми!
цитирай
7. ssstto - не го знам от ДПС ли е шефа на ДНСК
02.09.2007 09:17
ама се казва Иван Симидчиев
цитирай
8. prayer4eto - При близки срещи от трети вид ...
02.09.2007 13:45
... бе установено, че на тея сайтове, когато са правени не са слагани защитите. Така че е нормално да има такива "атаки", пробиви и т.н. Шуро-баджанашката работа знаем докъде води ... :)
цитирай
9. nakom - не са слагани защитите
03.09.2007 15:17
това да не е кондом случайно ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9815258
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094