Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 14:44 - Неотъпотията загроби Гърция
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 2233 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 03.02.2012 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Ако и вие като политиците в Европа сте в плен на идеите на неолибералните идиоти от Института за пазарна икономика, които не могат да направят разлика между индивидуалната спестовност и националното затягане на коланите, сигурно се радвате как Гърция преди две години цъфна и върза, след като се съгласи на неолибералното лекарство пускане на кръв. Само че резултатите в Гърция, а  и в целия скапан Европейски съюз, ръководен от Адолф Меркел, са доста потискащи, въпреки всичките гръмки неолиберални обещания и заклинания как рязането му е майката:

Втора година Гърция хвърля през борда всичко излишно, но корабът не спира да потъва. Даже обратното, потъва все по-бързо. Вместо да се увеличат с 3,3 милиарда, през миналата година данъчните приходи на Гърция намаляха с 2 милиарда. Безработицата скочи от 9 на 16 на сто и в резултат от орязването социалните разходи рязко се увеличиха, вместо да намалеят. И вместо да се свиват, дългът и дефицитът зейват още повече. Точно както предсказва цар Соломон още преди три хиляди години - оказва се, че рязането на разходи задълбочава рецесията, че свиването на дефицита увеличава дефицита.

Валери Найденов  в "24 часа


Тагове:   криза,   неолиберали,   Гърция,   ЕС,


Гласувай:
8



1. brink - Всичко което се прави в момента под ...
03.02.2012 15:26
Всичко което се прави в момента под етикета "да се справим с кризата" изобщо няма за цел справяне с кризата, но предполагам, че знаеш това. Поздрави!
цитирай
2. vmir - Тъпо е не да се опитваш да си намалиш разходите, когато парите не ти достигат,
04.02.2012 07:15
а да си въобразяваш, че някой ще продължи да ти дава недостигащите пари, когато е очевидно, че не възнамеряваш да му ги върнеш. Всъщност, някои го имат даже за умно, защото вярват, че: "Кой ми ака в гащите" e винаги достъпната панацея за измъкване от всичко. Да му мислят останалите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9813052
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094