Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9887452 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Февруари, 2008 г.
Христоматия по парламентарна реторика

На 15.02.2008 от трибуната на Народното събрание Станимир Илчев от НДСВ произнесе най-прекрасната реч срещу медиите. Цялата реч я има само на сайта на парламента и никоя медия не посмя да я публикува цялата от страх да не нагруби колеги. Или пък от мързел копираха декларацията от сайта на НДСВ, която не е същата като речта на Илчев. В речта няколко мазни момента:

Уважаеми колеги! Вече два дни политиците, гражданите, медиите следят с интерес коментарите, които последваха новото действие на комисията, която се занимава с осветляването на архивите на бившите структури на Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Министерството на отбраната. Естествено, темата е сложна и противоречива, такива са и реакциите на хората, които се интересуват от нея, както и на лицата, които се смятат за засегнати.
Поводът обаче е много подходящ да се припомни, че функциите на тази комисия бяха обект на опит за изпреварване. Още през месеците август и септември 2007 г. – достатъчно рано преди комисията да извърши действието отпреди два дни, се появиха хора, които създадоха крайно неприемливи спекулации – крайно неприемливи, защото те подвеждаха обществото и бяха предназначени да разместят същинските критерии, с които легитимните институции в такива случаи си служат.
Слава Богу, от два дни един голям балон се спука – балонът за “агентурното минало” на лидера на НДСВ. За съжаление парчета от спукания балон като че ли не удариха както трябва през устата тези, които надуваха балона.
Спомнете си, че известен политик от Парламентарната група на ОДС(ЯНЕ ЯНЕВ), използвайки механизмите на собствената си извънпарламентарна партия, декларираше с голям апломб, че знае неща, които не са известни на обществото, че те всеки момент ще бъдат потвърдени. Той призова …
РЕПЛИКИ ОТ МНОЗИНСТВОТО: Кой е?
СТАНИМИР ИЛЧЕВ: Не споменавам името му, защото отсъства, стремя се да бъда средно коректен към него, но вие знаете кой от глашатаите на тези зловредни спекулации и слухове визирам тук. Тогава неговата партия постави едва ли не ултимативното изискване Симеон Сакскобургготски публично да потвърди или да отрече, че е бил свързан с Държавна сигурност и КГБ.
Ето, комисията, която има законовата тежест и правните основания на повече от едно лице и на повече от една партия, го направи преди два дни.
В този отвратителен ход на клеветниците, бих казал, се оказаха замесени хора, които носят високото призвание да обслужват обществото от информационна гледна точка. Спомнете си това претенциозно списание, което между другото от гледна точка на проблематиката, която трябва да осветява, е професионално компетентно, как беше използвано през м. септември т.г. Спомнете си това хвърчащо заглавие, което се крие зад една мазна въпросителна: “Царят – агент на КГБ?”. Тук няма да прочетете нито факти, нито квазифакти, а само намеци, затворени в първите два абзаца, както и много любопитно изречение за някои министри от квотата на НДСВ днес, изречение, което чухме 1:1 от представител на най-новата парламентарна група преди три дни.
Давам си сметка, че на неизкушените от тези задкулисни игри хора това сега звучи не напълно разбираемо. Затова призовавам всички тях и всички нас да бъдем по-самокритични към себе си, когато влизаме в политически дуели и по-критични към тези от нашите среди, които си служат с такива нечистоплътни методи.
Каква беше целта на този развихрил се през м. август и септември 2007 г. и поддържан съзнателно от някои среди у нас ажиотаж през м. октомври и ноември? Целта беше да се продължи канонадата над една легитимна българска политическа сила, която е представена в Четиридесетото Народно събрание и участва в управлението на страната, да се дискредитира нейният лидер, нейното ръководство да се държи в състояние на организиран стрес. Съгласете се, че това са похвати на хора, обучени да си служат с тези похвати или още от детинството си изкушени от такива игри.
Българските граждани трябва да знаят, както днес е цитиран виден общественик в наш всекидневник, че пазарна икономика наистина може да се постигне или да се започне изграждането й за шест месеца, плуралистична политическа система – за шест години, но според този човек шестдесет години били нужни, за да се създаде и укрепне гражданското общество. Гражданското общество в нашето общество ще бъде толкова трудно постигнато като цел на всички българи, колкото по-свободно, по-необезпокоявано и по-брутално действат такива хора.
През последните дни наблюдаваме напъните на една дузина звездобройци, ясновидци  (специалистката по хороскопи Алена беше при Бареков), прогностици от нестандартен калибър, които се занимават, представете си, с Министерския съвет и конфигурацията в него, с близкото и по-дългосрочно бъдеще на политическите партии, с тайнствените ферментации във и извън парламента.
ГЕОРГИ БОЖИНОВ (КБ, от място): С един кмет. :)
СТАНИМИР ИЛЧЕВ: Аз пак поставям въпроса: кой мобилизира тези хора? От кои гънки на енигматичния български ландшафт ги изкара? По какъв начин ги заведе в някои телевизионни и радиопрограми и им даде иначе скъпата графична площ на централната преса? Кой поддържа тази инспирация и този удивителен синхрон между говорещи, намекващи, пишещи, снимащи и коментиращи, докато не настъпи опровержението на собствените им твърдения?
Има една обобщаваща дума като опит да се отговори на въпроса кой: българското закулисие. То си остава все още много силно и много жилаво. То прибави към някогашния си политически ресурс и икономически ресурс. То може да дирижира такива кампании и да ги поддържа толкова дълго, колкото му е необходимо.
Призовавам всички парламентарни групи, всички вас, колеги, независимо на какви длъжности сте във вашите партии, във вашите парламентарни групи: вгледайте се в стилистиката на тези, които предпочитат такива занимания пред прозрачността, обективността и толерантното отношение към оторизираните институции! Питайте ги не прекрачват ли границата на допустимото, когато се самообличат във функциите на структури, институции и органи, както на Комисията по досиетата. Криейки се зад колективни решения и декларации на своите партии, те не излагат ли и своите партии, не ги ли превръщат в таран на действия, които имат за цел не да продължи стабилизацията на страната, може би точно обратното – да предизвикат разместване на пластове и да дават изкуствено дишане на кръгове, които се стремят да постигнат своята еманципация непрозрачно и нелегитимно.
Отправяме този призив и към извънпарламентарните партии, тъй като се готвят за предстоящото през 2009 г. сериозно политическо състезание. Не ни се вярва, че ще успеят тези, които си служат с подобни подривни способи. Искаме да вярваме, че ще успеят тези, които разказват на обществото за същинските си намерения, популяризират собствените си програми, припомнят това, което са постигнали, и самокритично признават това, което не са успели да постигнат.
Най-накрая искам да споделя пред вас и схващането, че тази тема, този въпрос би могъл да ни обединява без необходимост да провеждаме официални консултации, без необходимост да се обръщаме към комисията на господин Батилов и непременно да сезираме органите. Между другото, в рамките на въпроса, по който сега се изказвам, органите – правораздавателни, правозащитни, бяха безмълвни – те като че ли по своемо се наслаждаваха на игривото поведение на един български политик, който започна да се съизмерва с всеки, с който в своите мечти и сънища желае да се съизмери.
Категория: Новини
Прочетен: 2725 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 29.02.2008 23:24
Напоследък покрай истерията на журналята срещу "Средна кула" изживявам дежа вю. Припомням си медийната истерия покрай протестите срещу Путин. То пък едни протести бяха, въпреки океаните от мастило, на обяд протестиращите бяха двайсетина човека.

Тогава май на НИКОЙ журналист не му дойде на акъла да пита псевдократите и разните граждански организации  къде спаха и не протестираха миналата година срещу Джордж Буш когато идва в България. А също и тая година защо не протестират по случай годишнината от концлагера Гуантанамо и разните тайни затвори на САЩ. В други държави имаше протести исрещу Гуантанамо. В нашто блато с алигатори хич.

И сега пак липсва сравнение с други държави. То са едни разтегнати локуми и ругатни срещу хората от квартал "Средна кула". Той не бил квартал, бил село. Журналистите вкупом са учудени и ядосани от реакцията в "Средна кула". Това просто показва, че журналята си живеят в свой измислен свят и той  се върти около устата на Бойко Борисов.

Армията от полуидиоти са се отделили удобно в своя си свят свършващ на прага на дома им и медията им и хал хабер си нямат от чувствата на своите сънародници. Щото ако малко имаха нямаше да са толкоз учудени. И ако бяха толкоз обективни и компетентни веднага щяха да направят сравнение с други страни. И щяха да вият до Бога като ранени вълци когато довчерашния монархист и настоящ демократ Николай Свинаров си направи страхотна реклама на гърба на децата от Могилино във Великолепната шесторка. И щяха да обърна внимание, че центъра на "Средна кула", изобщо, ама изобщо не е центъра на Русе.

Имах едни комший и цялото семейство не можеше да говори нормално, непрекъснато си крещяха  сякаш някой е умрял. На такава ми мяза бг журналистиката-леко откачена, чак не разбира че и има нещо. И Милен Цветков е най-добрия пример, с нетърпение очаквам да получи инфаркт в ефир.

Категория: Новини
Прочетен: 4159 Коментари: 7 Гласове: 0
Последна промяна: 29.02.2008 16:45

През изминалата седмица, от неделя до днес, смелият  кмет на 30% от българите извърши много подвизи от телевизора срещу тройната коалиция, главно интервюта, заслужено влезли в графата топ-новини.

 В неделя след прибирането си от Мадрид, където Европейската народна партия го прие и короняса за цар на опозицията (или по европейски абсолютен лидер на десните партии), а Ален Делон го поздрави любимецът на медиите даде първото си телевизионно интервю на Цветанка Ризова по Нова телевизия.

Не съм го гледал, но Бойко   продължил да е навит с пружина  и като го питат за проблемите на София да отговаря   едно и също нещо-да обвинява  някой друг, в случая Р.Овч. за трагичното положение на столицата. По-рано, когато беше в Мадрид и го питаха Вие така ли смятате да я карате с премиера, да се карате през медиите  Бойко направи точно същото - откри огън по Станишев. И в събота 16.02  в  предаването на Битиви  разпръскващо всяка седмица всемирна мъдрост-Сеизмограф Бойко отговори в същия дух. В Сеизмограф беше поне третото му интервю от телевизора за шест дни.  

В петък по Нова телевизия беше второто при чичко Коритаров. Бойко защити висококвалифицираният и много интелигентен свой заместник по финансите Минко Герджиков. Мустакатият Минко е бил шпионин на Държавна сигурност и не е забравил как се подлива вода на обществото-миналата година по време на изборите той направи зрелищна визита в Екоминистерството, там се срещна с някои важни клечки и заедно произведоха мегамедиино събитие когато после се появиха и пред тълпа диви репортери изрецетираха стихотворението си "Постигнахме договорка за боклука на София и той отива в Суходол". После отчаяните суходолци дадоха на съд Софийска община, но съдът се произнесе, че няма документирано решение на какъвто и да е носител освен в развинтеното въображение на медиите което Суходол би могло да оспори за да спре повторното отваряне на сметището. Освен това Бойко Борисов обясни на Чичко Коритаров  кого трябва да ругаят софиянци - Правителството. Разбира се.

В четвъртък Бойко не прие оставката на заместник- кмета по образованието Йорданка Фандъкова. Тя беше кмет за един ден в деня когато сектата на хакерите проведе успешна виртуална атака срещу София и показа на софиянци къде зимуват раците.  Но Бойко уволни виновникът за неуспешния старт на Политка2.0-директора на отдел "Образование" Камен Йорданов.
Категория: Политика
Прочетен: 4527 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 26.02.2008 21:15
Или атлас на провалите на властта. Чаках опозицията да изброи примерите за корупция заради които ще иска вот на недоверие, чаках и ми писна от целия им цирк и направих тази карта. Предполагам, че ще уцеля поне един пример, за пътя водещ в ада -магистрала Тракия. Също заради пристрастие съм включил община Ивайловград, която напук на големите професионалисти в труд и 24 часа е в Хасковска област
Всички права запазени съгласно лиценза Който краде Господ го наказва на софийския кмет.

imageimage
image
Категория: Политика
Прочетен: 13450 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 14.02.2008 21:32
image
Кой нормален човек ще си сложи такова бижу? 

Държавна сигурност продължава традицията си от последните 70 години да следи всеки в България, но вече със съвременни методи стана ясно днес от интервюто по ТВ7 на международно неизвестната до миналата година  журналистка  Екатерина Бончева, докопала се най-накрая до славата като член на Комисията по досиетата. По ТВ7 Екатерина Бончева се появи с  овесено на врата извънземно изглеждащо бижу с  полускрита камера на която обективът    се вижда, но Екатерина смята, че е скъпоценен камък. Камерата е на    Държавна сигурност и с нея тайните служби шпионират Бончева в реално време.
Категория: Политика
Прочетен: 2143 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.02.2008 22:15
ИДИОТОПЕДИЯ 0.0 БЕТА
Две години админът Гео не спря  да трамбова  из планините (кой му е виновен, че живее в София?) вместо да вземе да оптимизира блог.бг за ЕВРОПЕЙСКИЯ браузър Опера.  Бедната малка Опера, Гео сигурно я чака да умре и се надява шефовете му да не разберат, че изобщо е съществувала. Типове като Гео са в основата на всяко зло на света. Затова и не е чудно, че сайтът на  Опера обяви Гео за най-лошия админ за всички времена.


 image

image
Категория: Технологии
Прочетен: 2011 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 07.03.2008 19:04
Първият компромат за 2008 беше подпалването в Суходол на плаката със снимката на Бойко Борисов. Така каза той, че това е било компромат и досега не се е намерил някой да му каже в очите, че не е било. Мисля, че ако някой опита Бойко ще опита да му обясни с някоя дебела тояга как БСП са финансирали суходолските пиромани.

Вторият компромат е списъкът притежаван от Битиви с царските министри за изритване от кабинета. Според Олимпи Кътев от НДСВ някой плете интриги срещу свещената личност на Негово Сатанинско Величество. Олимпи намеква, че тези черни козни идват или от доскорошните членове на НДСВ водени от доктор Менгеле ( Атанас Щерев) или от bTV:
Няма такъв документ, не е имало такъв формат на политически съвет или друг орган, който да е приемал някакво такова решение и да го е формализирал в писмен текст и още повече пък, този писмен текст по някакъв начин да се е озовал в една медия. Естествено ние си даваме сметка, че в една политическа борба, особено на нашите доскоро членове, а всъщност не до скоро, те и сега продължават да са членове на НДСВ, но са в друга парламентарна група и в стремежа си за утвърждаване търсят и такива форми, които, меко казано, са непочтени.
Категория: Политика
Прочетен: 1663 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.02.2008 23:38
Тук има клип на устата Сара Силвърман, тя води миналогодишните награди на МТВ когато Бритни Спиърс се друсаше като пача на сцената, а Сара си направи мръснишки майтап с поппринцесата. В клипа на Сара участва и Мат Деймън. OMG=Oh my God!
Категория: Забавление
Прочетен: 1441 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.02.2008 23:41
imageПонеже втори февруари се падаше в събота бозавото шоу на Къци Вапцаров за младоженци по bTV "Горчиво" го отбеляза в петък, първи февруари като пълничкият водещ Геро се опитваше да имитира  Азис-с перука, рокля, грим. И то доста сполучливо. По приятния глас Геро ми прилича малко на Джон Стюърт.

Не мога да разбера как Битиви не са задължили Слави Трифонов да си направи операция и да си промени тежкия гаден глас, на него сякаш черния му дроб се опитва да изскочи през устата и му е заседнал някъде в гърлото.
Категория: Забавление
Прочетен: 1541 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.02.2008 10:27
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9887452
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094