Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9777457 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Декември, 2011 г.
2 3  >  >>
По време  на редовното правителственото заседание в сряда премиерът Барон Мюнхаузен Борисов се вживял в ролята на Александър Македонски и изнесъл вдъхновяваща реч пред министрите си за великата им победа, извоювана с цената на безброй трупове на българи над грозното чудовище, наречено Криза:

Колкото е по-слаб финансовият министър, толкова е по-високо ДДС-то. Колкото по-ниско слиза ДДС, толкова по-добър е финансовият министър, разбира се, и премиерът. Един процент да вдигнем ДДС, примерно, на 21%, веднага около милиард – милиард и нещо влиза в бюджета повече пари да преразпределяме, 22 % - два милиарда и нещо. 

Според Бюджет2012 се очакват
7.1 милиарда лева приходи от ДДС. Нищо чудно, че на едиснтвения предизборен дебат на който Боко се вясна, си доведе човешки щит от"експерти", а той се криеше зад тях и чоплеше тиквени семки.
Категория: Политика
Прочетен: 2225 Коментари: 4 Гласове: 9
Последна промяна: 30.12.2011 17:12
Дянковистките идеи за оздравяване на изпадналата в кома българска икономика са като средновековното лечение с пускане на кръв.  

 Това което изглеждаше като виц,  разказан от Бойко Борисов, желаещ да си го върне  на Симеон Дянков, защото финансовия министър  разказва вицове за премиера, се оказа истина-докато в други държави по време на кризата увеличават данъците (през 2011-а Обединеното кралство вдигна ДДС от 17,5 на 20%, а Унгария от 25 на 27% от 2012-а ) в България ще бъдат намалени.

Извънредно скапания готвач на гнусни малки постни пици Симеон Дянков вярва във феята на стабилността/доверието,  която се призовава с орязване на бюджетните разходи, включително и  намаляване на данъците, за да обсипе тя обществото с благини:

С такава промяна (намаляване на ДС-то с 1-2%) инфлацията пада автоматично, покупателната способност се увеличава, което увеличава вътрешното потребление”.

Освен, че страда от такива еротични за него заблуди, Дянков е и маниакална скръндза, така че за да може и занапред да се оправдава, че "пари няма" и за да може да се отмята от подписани от него договори, той смята да намали през 2012-а ДДС-то с един или два процента.

Изглежда пиците на Симеон Дянков са с весели гъби, затова и днес  му се привидя  светло бъдеще:2012 година ще е по-добра от 2011 г., и от 2010-а и от 2009 г. Вървим във възход.  Може и да е прав, и 2012-а дае бъде по добра от 2011-а, все пак 2011-а беше най-лошата за последните 14 години.
Категория: Политика
Прочетен: 2424 Коментари: 3 Гласове: 8
Последна промяна: 03.01.2012 10:01
image

 В последните три дни  Свинята Отличничка на Европяйския Съюз от Банкя  даде две интервюта по двете най-големи национални телевизии, като в, понеделник,  Бойко Борисов се оплака, че политическите му опоненти всеки ден са по телевизиите и го хулят.  
 
Категория: Политика
Прочетен: 1747 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 28.12.2011 21:15
image

Бойко Борисов хванат в неудобна поза от "Новинар Юг" при откриването на хасковската пречиствателна станция през юни 2011.
Категория: Политика
Прочетен: 7934 Коментари: 3 Гласове: 18
Последна промяна: 27.12.2011 21:58
             

За коледните празници българите искаха среща с Де Ниро и Бионсе, но БТВ Комеди ги зарадва с безценните мъдрости на  трола Свинстоун от Банкя, който докато рита топка с едната ръка рисува като Пикасо, а с другата размахва наградата "турчин на годината", защото бил пил турско кафе. Интервюто беше на Любомира Бенатова, за която сякаш е нормално българския премиер да е дълбоко засегнат от българите, протестиращи и освиркващи го, и да ги сравнява с прасето, което като го махнеш от кочината, то си квичи и иска да се върне там (в края на видеото). А също и други, толкова   изгарящи ушите глупости, че всеки би попитал Бойко Борисов дали не е пиян. Или дали не се е заразил от Николай Бареков с луда крава. Оказва се, че БТВ има кадри с освиркванията от началото на церемонията в зала "Арена армеец", но смята за уместно да ги пуска само за да онагледи какви прасета са недоволните българи. Забележка към Бенатова:прасетата не ги вадят за добро от кочината. Втора забележка: списание "Тайм" обяви за личност на годината протестиращите по света. Но за Бенатова, както тя ни обясни от Катуница, те са пияници. Всъщност, че Бойко Борисов смята протестиращите за квичащи прасета, не би трябвало да е изненада, защото през годината той ясно показа, че се отращава от протестиращите, заявяваки, че не иска да съм премиер на държава в която народа протестира. Бойко не можа да се уреди за лидер в Северна Корея, но за някоя бананова република може да му излезе късмета.
Категория: Политика
Прочетен: 2522 Коментари: 3 Гласове: 12
Последна промяна: 07.01.2012 15:31
Като коледен подарък към неизчерпаемия източник на чудеса,  наречен Бойко Борисов, Медияпуул публикува изразените от народа благодарности към него. Не че той е заповядал да му се благодари, а само помоли, така  го е учил Тодор Живков, трябва да си учтив. Но някои от стотиците благодарящи са разбрали накриво скромната молба на Бойко Борисов и изглежда го смятат  за пълен задник, както личи от "благодарностите им". Ето за какво благодари  Васил от името на асоциацията на анонимните милионери в България:

-Запазване на плоския 10 % корпоративен и подоходен данък - муха ни ухапала, задръстихме пътищата и улиците с луксозни коли, застроихме крайбрежието, планините и крайградските зони с изпраните ни пари и никой не ни търси сметка.
 -Суперблагодарност заслужава правителството и затова, че ще глобява нещастниците с по 500-600 лв. заплата, ако ги осигуряват на 240 лв, а потвърди нашето суверенно право да получаваме 20-50 хиляди лева на месец, а да се осигуряваме на 2000 лева.
 Събранието ни премина в запой с шампанско по 500 лв. бутилката и коняк по 3000 лв. бутилката
...
Категория: Политика
Прочетен: 1907 Коментари: 1 Гласове: 8
Последна промяна: 26.12.2011 23:08
         

Това лято по идея на човека-глас Симеон Дянков депутатите промениха Закона за устройството на държавния бюджет, така че от 2012-а бюджетният дефицит на държавата не трябва да надхвърля 2% от брутния вътрешен продукт, като всеки противник на това правило е заплашен с публично порицание и изгаряне от медийните лакеи на властта. Любопитно: самият Дянков завърши 2009-а с 4% и 2010-а с 3% дефицит по Евростат. Изглежда трътлестия Бойко Борисов е забравил какво са гласували депутатите му, иначе нямаше да се оплаква кат бебе, колко лошо е било предишното правителство и как заради тях дефицитът можел да стигне 4%. Това ще бъде незаконно. Според закон предложен от министър на самия Борисов и гласуван от неговата партия. Къде ще отидат хвалбите, че сте отличници и че сте предложили златното правило за до 3% дефицит? А твърденията, че държавите с повече от 3% бюджетен дефицит не заслужават помощ? Какво ли са казали пиарите на властта катоса чули тази издънка? Вероятно дружно "Оооо, да те таковам в устата, Бойко, добре че купихме медиите". Крайно време е в конституцията да се запише, че е незаконно хленчещи бебета, пък били те и огромни, да са министър-председатели. 
Категория: Политика
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 26.12.2011 23:09
"Дядо Коледа безспорно е комунист, защото това правят комунистите, само раздават" обяви на пресконференция в навечерието на Рождество Христово българския финансов министър.

"Ние от ГЕРБ" 
каза Симеон Дянков  "като първото истинско дясно правителство в историята на България ще реформираме  феодалния старец за да му балансираме бюджета."

Яростно размахвайки лист със сметки
министърът обвини Дядо Коледа, че е натрупал дълг от седем трилиона лева към българската държава, раздавайки неразумно подаръци и без да мисли, че парите ще трябва да се връщат. Затова бил издал  указ с който задължавал всички, не  само дечицата, да му правят подаръци, за да си върне дълга.

Белобрадият старец отдавна е трябвало да обяви фалит, но е шмекерувал и се е криел като грък и комунист в гората, и цялото положение било възмутително, каквото в Америка никога не биха търпели.

Финансовият министър обясни, че е най-добре българите  да дават пари на Дядо Коледа, а не подаръци, и че парите им ще отидат във фискалния резерв. 

"Като си съберем дълга от седем трилиона лева от Дядо Коледа, с такъв фискален резерв изобщо няма да има нужда да се оттеглям от финансовото министерство" каза Дянков щастливо ухилен и добави "Ще бъда финансов министър поне още сто години".

Категория: Забавление
Прочетен: 1269 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 27.12.2011 10:03


Вчера властта се беше погрижила на откриването на ремонтирания концертен комплекс "България" да не присъстват фенове, които да освиркат Бойко Борисов. Министър-предесдателят изглеждаше изключително глупаво, държейки се като седемгодишно момче, гордо, че с кофичка и лопатка е построило нещо, което в очите на всички изглежда като огромно лайно, но за него е пясъчен замък. Може ли думите "Колкото и да е мъчно на някои от вас, вие ги знаете кои са, колкото и да ви е яд, ще строиме" да са на 50годишен мъж, неуправляващ бананова република и да не предизвикат усмивка или почуда в нормалните хора? 
Категория: Политика
Прочетен: 1458 Коментари: 1 Гласове: 7
Последна промяна: 23.12.2011 19:03
image

 През 2011-а единственият сектор в който не се усети криза, а преживя истински бум, беше този на  абсурдните изказвания на политиците ни. Най-голям принос имаше Бойко Борисов затова ги обединих под "бойковизми".  


 БОЙКО БОРИСОВ

 "Какво е бъдещето? Бъдещето е резервните части на човека. Това е бъдещето ." 

За протестиращите срещу шистовия газ: "Ако продължават да ме дразнят, ще подпиша "на инат"

За Варна: "Еми, ще си стоите село." 
 
За високите цени са виновни:"Незапомнената световна икономическа криза, световната финансова криза, цунамито и ядрената катастрофа".

Към журналистка от bgnes: "Я си глей работата! Точно на теб ли ще отговарям!"  

 В Япония, демонстрирайки пред журналистите познания по езика: 
-А "премиер" знаете ли как е на японски?
- Как е?
- Шушо.

За спасяването на еврото: "Рецептите, които аз дадох, една по една почват да се случват." 

За политиката на бюджетни икономии/политка на мизерията: "Европа тръгва по нашия модел. Не случайно канцлерът на Германия госпожа Ангела Меркел ни дава за пример". 

Много пъти, искайки пари от ЕС или отказвайки даде на ЕС, за да прикрие бедността на страната: "Ние сме отличници". (по нисък бюджетен дефицит)

Как ЕС да излезе от кризата: "Закъсалите държави, които търсят помощи, ако приведат пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще излязат от дефицита."

В парламента към Корнелия Нинова: "Ма няма да ми говорите така, може да се карате на мъжа си, на любовника си, на мен няма да ми говорите така, аз не съм само никакъв...премиер...малък...някакъв . Държа се много прилично, но аз не съм свикнал да ми се говори с такъв тон."
 
Към студентите, притеснени от безработицата: "Как да няма работа! Ние примерно за овчари в момента… и така се търси в момента агнешко месо и овчо в цяла Европа, че просто."

За трудното положение в страната (това беше истински шедьовър) : "Моето семейство, откакто аз се помня - от дете до ден-днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим - нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете? Трябва да се сложат на тъмно, за да покълнат, след това малко с мотиката се копаят, слагат се. И толкова пустеещи земи, всеки може да си насади."

"Радвам се, че “Кока-Кола“ избра Банкя за място на своите инвестиции, защото Банкя и “Кока-Кола“ са съизмерими величини."

За кредитния рейтинг на Бълагрия: "Винаги е по-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада рейтинга."

"Внимателно броих протестиращите от прозореца, не бяха повече от 50-100 човека."

"Ние ще я градим България, ако искат да я рушат, да я рушат."

Бойко Борисов съобщил, че е забранил на министрите си да оправдават несвършената от тях работа с предишното управление и че това може да прави единствено той.
 
"Никога не търси вината в себе си българинът, никога. Че се е докарал да е безработен, че се е докарал да не го искат на работа. Щото не е достатъчно квалифициран или дисциплиниран или каквото и да е било. Той не се чувства виновен. Той търси виновен-правителството, Борисов, Бойко, никога себе си."

За класацията според която България е най-корумпираната страна  в ЕС:"Това изследване е за усещането на хората, ако питат българите, те ще кажат, че са най-нещастни в ЕС, такъв ни е манталитетът – да се оплакваме."

Разпорежда на шефа на митниците да върне на старото му работно място "Вучката, едно момче, къде рита топката с мене".

Към  шефа на митниците: "Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция. Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам."

За директора на Техноекспортстрой:"Уволних го и го възстанових за един ден, случва се и това в мача."

На пресконференция на въпрос за взривовете пред Галерия: "Искам да ви припомня тази хубава българска поговорка, че в ада на казана на българите няма охрана, ние сме достатъчно способни сами да си омаскарим държавата. Правите го прекрасно... Така предайте на тези, които са ви казали да зададете тези въпроси."

 На друга пресконференция към Сашо Диков: "Сто пъти ме предупредиха: правите изявления, както правят в чужбина и не давайте възможност да ви опорочават за пореден път пресконференцията."

 И 2011-та стискаме зъби, след това идва хубавото.

 "Аз не искам да съм премиер на държавата, в която народът се бунтува."


 СИМЕОН ДЯНКОВ

 "В САЩ определено са по-зле от нас финансово." (Дянков има предвид рекордния дефицит и дълг на САЩ, но пазарите не   възприемат дълга като прекомерен, защото лихвите по него са рекордно ниски)

 16-и юни: "Празни приказки са твърденията, че правителството не се е справило с кризата."

"След пет години българските пенсионери ще получават повече от гръцките пенсионери."

За протестиращите зърнопроизводители, железници, пенсионери, полиция и военни: "Лапачите са повече от паниците."

"Тази година само още две държави в Европейския съюз имали потвърден стабилен рейтинг от "Стандарт енд Пуърс". (всъщност в ЕС има 19 държави с по-висок от България рейтинг)

Борисов и ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ  мислеха да се криминализира носенето на бензин.



БОЖИДАР ДИМИТРОВ

"Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе?! Е т"ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги!"



НИКОЛАЙ КОЦЕВ И НИКОЛАЙ РАШЕВ, ДЕПУТАТИ ОТ ГЕРБ

"България се е освободила преди 500 години от турско робство."


ВЕЖДИ РАШИДОВ,  МИНИСТЪР НА  КУЛТУРАТА НА ПОДМАЗВАНЕТО

След като Съюза на българските художници реши да направи Бойко Борисов свой почетен член, Рашидов, попитан виждал ли е картини на премиера: "Прави хубави скици на заседанията. Една скица като на Пикасо може да бъде много ценна след време. Гоген е започнал да рисува на 41 години. Не се знае кога ще се отключи геният в човека".


НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ, МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

"Боклук е цялото състояние... в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат различни позиции от тези на правителството."

B Туитър   @nmladenov раздава банове, като по този начин е невъзможно не само да се изпращат съобщения до него, но и да бъде следен. Правилно се е махнал от СДС, в това няма нищо демократично, по-скоро е инфантилно.



СЕРГЕЙ ИГНАТОВ, МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО  И АЛКОХОЛНИТЕ ОБИЧАИ 

"Така че, ако вашите домакини-студенти сутрин, към 5-6 часа, ви черпят с ракия или с уиски, не смятайте, че това е нарушение на добрите нрави. Все някъде в света е 17 часа."



РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ПЪРВАТА ЖЕНА (УЧУДВАЩО ЛИ Е ЧЕ ГОВОРИ ЗА ИМПЛАНТИРАНЕ) ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, 

За миналите си животи: "Роден съм през 1730 година. Някъде в Ирландия. Бил съм бил жена пастир."

За българската култура на стабилност: "Тя ще трябва да бъде имплантирана в главите на 500 млн. европейци".



МАЛИНА АНДРЕЕВА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В СОФИЯ ОТ ГЕРБ

За снегопочистването: “Чистите улици са социализъм. Това са естествени процеси. Социализмът много ни разглези”.

 

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ, ВОДЕЩ В ТВ7 И НЕФОРМАЛЕН МИНИСТЪР НА ПРОПАГАНДАТА НА ГЕРБ

"Този боклук, който тук беше стоварен под формата на трактористки машини да се омита още днес от столицата, където сме дошли да си изкарваме хляба, защото в противен случай аз ще оглавя едно гражданско общество срещу тази развилняла се пасмина от провинцията и не се знае ние какво можем да направим - можем да режем гуми, може да палим трактори. Аз не желая някакви разюздани селяни наистина в центъра на София да ми пречат да си изкарвам хляба.  Като нямат работа да отидат да си режат сланината и винцето върху вестника и да ядат - нали това е забавлението по селски в България, така се възприема."


РЗС

Надпис на плакат: "Цецо и Бойко в една килия." 
Категория: Политика
Прочетен: 2705 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 28.12.2011 11:42
image

Когато Сатанишев беше на власт не раздаваше показно фалшиви гигантски чекове, но сега,  в кризата, въпреки че парите са по-малко властта започна да печата огромни бутафорни чекове, за да убеди хората, че всъщност пари има и сме "отличници". Договори за обновяването на седем общински болници по оперативната програма "Регионално развитие" за над 30 млн. лв. бяха подписани в Министерския съвет. Министър-председателят Бойко Борисов връчи чекове на представителите на болниците. БТА
Категория: Политика
Прочетен: 1388 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 22.12.2011 21:47
image

Боже, ако това е вярно Фандъкова е по-зелена и лоша и от Гринч.
Stara-sofia.blogspot.com твърди, че снимки на  Орлов мост, направени през 19-и век и публикувани в блога им,  са били измародерствани от  Столична община, която ги е отпечатала на пано, прикриващо започналата реставрация на моста. Отпечатването на снимките обаче се е случило без съгласието stara-sofia.blogspot.com, без изобщо да ги питат и да посочат откъде са взели снимките. Боже!
Категория: Политика
Прочетен: 1171 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 22.12.2011 12:35
image 

 Естествено, че Дянков и Краси Аврамов са двама различни човека. Но и двамата пеят във Виенския хор на кастратите. Така става като яздиш без седло.
Категория: Политика
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 22.12.2011 19:41
През последната година отличниците на ЕС по производство на самохвалство балоните с въздух Бойко Борисов и Симеон Дянков непрекъснато рецитират: 

"Ние сме отличници, няма да даваме пари за нито за спасяването на еврото, нито за Гърция или други  държави, неспазващи бюджетната дисциплина. Ние не сме в еврозоната, че да ви помагаме, България е отличник, отличник, отличник." 

Добре, но защо отличниците (по фискална дисициплина) Полша, Чехия, Швеция и Дания, без да са членки на еврозоната, обещаха да дадат подкрепа на "недисциплинираните" с над 26 милиарда евро, а ние не? 

 Според
Светослав Терзиев от Сега отговорът е, че  пропагандната дума ОТЛИЧНИК всъщност значи "БЕДНИ СМЕ, НЯМАМЕ ПАРИ, толкова нямаме, че следващия месец ще се циганим с Меркел за 24 милиона евро за мотрисите, в момент, когато света се тресе от страх заради двата трилиона дълг на Италия, натрупан по времето на десния сексманиак Берлускони".
Категория: Политика
Прочетен: 3342 Коментари: 3 Гласове: 5
Последна промяна: 22.12.2011 11:31
            

Зашеметен и задъхан  от прекрасната новина,  че "Стандарт енд Пуърс"  няма да променят рейтинга на страната ни от "BBB" министърът на малките постни пици Симеон Дянков каза нещо извънредно глупаво, че тази година само още две държави в Европейския съюз имали потвърден стабилен рейтинг от "Стандарт енд Пуърс". 

Куул, а, народе, пак сме отличници, защото само две страни в ЕС имат по-голям рейтинг от нас A-нещо-си и те са: Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Италия, Великобритания, Словения, Словакия, Полша, Холандия, Малта, Швеция, Испания и Люксембург. Който ги е преброил повече от две няма да си намери работа в министерството на финансите, щото не може да брои до две.

 Забравил си е очилата, каубоят. О, не, бил е с тях, забравил си е мозъка. 
Категория: Политика
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 21.12.2011 23:26
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9777457
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094