Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9777636 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Септември, 2009 г.
2 3 4  >  >>
image

В България и Америка  има хора, каквито трудно можем да си представим, че съществуват- такива, смятащи за възможно да се покори държава,
въпреки хилядите години опровержение, и в която  национален спорт №1 и национално забавление  №1 е войната. Тази седмица Кондолиза Райс предупреди Обама да не напуска  Афганистан, както той обмисля, за да не се случи още един 11 септември. В България професор Любомир Иванов - атлантик и антарктик  мисли като Конди и се опитва да ни плаши :Ако не отидем в Афганистан, Афганистан ще дойде тук. Щом професор Любомир Иванов желае да ходи в там, афганистанците имат подарък за него-безплатна надгробна плоча.

 /© Robert Ariail/
Категория: Политика
Прочетен: 2218 Коментари: 1 Гласове: 4
Последна промяна: 28.09.2009 08:50


Миналия ден във
Велико Търново младият и много популярен социопат Николай Бареков  събра на  улицата разгневена тълпа и я поведе към сградата на кметството и по стълбите нагоре към кабинета на кмета. Целта им уж беше само разговор и малко хвърляне  на яйца- тази славна Барекова традиция. Може и да звучи ненормално, но така спонтанно и зрелищно започват революциите  и прогонването на вампири, а сега вече и българското риалити "Мислят си, че могат да са политици". Но великотърновския кмет беше в отпуска и риалитито се провали. Може и да звучи ненормално, но накрая някой се опита да спаси шоуто изпускайки  чанта върху главата на  Бареков, но не уцели. 
Категория: Политика
Прочетен: 2292 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 28.09.2009 18:53

image

В Барселона Guan, Sagьe & Foner са нарисували как злият робот Бендър от сериала/филма Футурама се опитва да унищожи озоновия слой на Земята със спрей.


/ Krzysztof1986/
Категория: Изкуство
Прочетен: 1802 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 27.09.2009 11:34


Бившата  червената  депутатка и все още вещица Татяна Дончева владее тъмните сили да дава интересни интервюта, заради което журналята смятат, че става за политик, а медиите са убедили  даже и Иван Костов, че Дончева става за политик. Сега тя се мисли за терминатор и се заканва на бате Серго "I"ll be back, момченце".
Категория: Политика
Прочетен: 2394 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 26.09.2009 19:20
Появиха се заглавия като "БСП нападна медиите" в Стандарт и в днес.бг, и нещо подобно на ирония от говорещият си с Агент007 и Джеймс Бонд по имейла Иво Инджев,  и т.н. заради нападките  от четвъртък и петък  на Сергей Станишев и бившият вътрешен министър Михаил Миков срещу медиите. Станишев нарече журналята "лапни шарани”, а Миков каза, че медиите са "легнали" пред управляващите.

Изненадващо, няколко часа след Миков  в петък и ултрадесният политолог Евгений Дайнов  направи на бъзе и коприва по БНР журналистите заради сляпата им любов към новите управляващи. Изглежда се оформя нещо като синьо-червена опозиция срещу ГЕРБ и медиите. Но това звучи абсурдно, не защото десните и левите мислят еднакво лоши неща за медиите, а защото   медиите  не са достойни да управляват в коалиция с Бойко. Никой не е, но медиите още не са го разбрали и се натискат както Мартин Димитров.

Но това което  Стандарт, Иво Инджев и днес.бг  пропускат е началото на атаката срещу медиите. Тя започна  миналата седмица  от медийния омбудсман фондация "Медийна демокрация" с унищожителния доклад за юли и август "Опасния чар на Главния Пожарникар" и заключенията, че медиите все повече подкрепят премиера и са все по-безкритични към действията на новото правителство, и това ще изиграе лоша шега както на журналистиката, така и на кабинета „Борисов".
 

Повечето медии   пропуснаха  онова за безкритичността, оправдавайки се с маркетингово проучване, според което  средния зрител не може да запомни, камо ли разбере толкова дълга дума. 

Ако медийната класа беше обективна щеше да покаже всички обвинения отправени напоследък към нея, а не само на бесепарите. Но тя не го прави  и това значи просто, че заблуждава  народа. Но може би медиите по принцип са обективни и само   временно се  държат като влюбени тийнеджърки. Това  обаче не може да извини Иво Инджев, освен ако не е хермафродит. 
Категория: Политика
Прочетен: 3093 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 27.09.2009 00:18
След като в България един блогър може да бъде издигнат за кмет на София защо и Монти Бърнс да не може да не се включи в изборите на 3-ти ноември за кмет на Ню Йорк? А? Да не би шансовете му да са по-малки от на Теодор Дечев?

   Настоящият нюйоркски кмет Майкъл Блумбърг ще се кандидатира за трети път и някои хора смятат, че Монти Бърнс може да му е достоен  опонент. И двамата са безчувствени 
дърти милиардери, но  Монти е доказан мениджър за разлика от Блумбърг, за когото "Ню Йорк Таймс" пише, че е надценен и не е завършил абсолютно нищо, което е започнал като кмет. 

Монти има Опит и
Големи Планове за Ню Йорк.

image


 /burnsformayor.com /
Категория: Политика
Прочетен: 3006 Коментари: 4 Гласове: 5
Последна промяна: 25.09.2009 09:59
Единия от водещите на "Здравей България"- Милен Цветков смята, че предаването му е като трън в задника на ГЕРБ:

 Г-н Шопов, първо за протокола да кажем, че ГЕРБ започват да имат някаква определена медийна политика по отношение на „Здравей, България”, като избягват участието на техни представители в нашето предаване, по неясни за мен причини. Поне така на мен ми се налага такова впечатление. 

 Естествено е ГЕРБ да предпочитат конструктивната журналистика на БТВ, с която се работи много лесно и имат еднакви цели-да се раждат новини. Или може ГЕРБ на имат зъб на "
Здравей България"   заради самоуверения млад специалист Бум Мада Фака Маниака, който в интервюто  по Нова беше представен като нещо умряло  изхвърлено от морето.
 
Категория: Политика
Прочетен: 2087 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 24.09.2009 15:21
Соломон Паси показа голямо  неуважение към модерните графомани - блогърите, заявявайки на Иван Бедров, че в блогосферата се пишат само глупости. Което беше като да го срита между краката, понеже Бедров е графоман и идол на интернет троловете. Много хора, между които и Борислав Зюмбюлев ръкопляскаха на Паси.

 Миналата седмица и признаващият, че е пистрастен към вестниците  Барак Обама показа пренебрежение към най-новите медиите с обидни забележки за блогосферата. Журналистиката се превръщала изцяло в блогосфера и само в менния, без никаква проверка на фактите, и това тревожело Обама.

Според него журналистическата почтеност се основавала на разследваща журналистика и репортажи базирани на проверени факти.

 Колко е заблуден Обама! Бъдещето на журналистиката е в България-няма  факти,
само се препредават на думите на премиера и чат-пат на Симеон Дянков, а понякога просто се пейства пресрилийза от правителствената пресслужба.

   А всеки опит за  разследваща журналистика е стъпкван защото това е ретро журналистика. Както станало преди   година или две когато кореспондентката на БНР в Стара Загора изнесла факти за  "златният" социален център
на Масларова в града на липите. Когато журналистката попитала колегите си дали ще отразят скандала и отговорили, цитирам "да не си луда". Единствения вестник осмелил се да обели дума бил пенсионерския "Трета възраст".

 В първия учебен ден Обама се изказа против Фейсбук и след няколко дни по негова идея Иво Сиромахов написа "забавно" есе срещу социалната мрежа от гледна точка на един социален темерут. В момента Сиромахов пише есе на тема "На Луната има повече въздух отколкото факти в  българската журналистика". 

/toledoblade.com
Категория: Политика
Прочетен: 1535 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 24.09.2009 08:37
image

Симеон Дянков спаси България да не падне в лапите на масоните от МВФ като отказа да вземе заем от тях срещу заробващи условия. За отмъщение те му спретнаха интернет бомба.

 /dogpile.com/
Категория: Политика
Прочетен: 2690 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 22.09.2009 16:06
imageФондация "Медийна демокрация", опитваща да бъде медиен омбудсман изнесе отегчителен доклад за юли и август, в който има "новини" само за хората, които са си подали оставката като избиратели защото смятат, че държавата все някога ще бъде управлявана от глупак и това някога е точно сега. Констатациитe в доклада:

1.Главният лирически герой в медиите е Бойко Борисов. Той е централен говорител. В медиите. В медиите не се чува друг глас. Виж още №4.

  2.Неговата богата душевност му спечелва приятели в медиите и  без проблем започва да говори на ти с журналистите. Според Нели Огнянова това е незаконно. Според Георги Лозанов няма дистанция между министър-председател и медии и така се стига до разпространението на тежки заразни болести като бойкофилия. Болните медии и хора имат симптомите:1. ласкаят се от това, че са фамилиарни с властта и 2. че са свикнали премиера да е непрекъснато пред очите им, и когато изчезне за миг това предизвиква страдание (според доцент Орлин Спасов). С други думи-
вече сме пристрастени към продавания ни от медиите  наркотик на име ББ.  

 3.Оформя се пирамида в медийния континуум, на върха на която стои Бойко Борисов, и от там той ще раздава забрани банкерите да вземат повече пари от него.

 4.Медиите все повече подкрепят премиера и са все по-безкритични към действията на новото правителство. 

 Докладът и пресконференцията за него беше представен от някои медии (actualno.com, dnes.dir.bg) в продължаващ дух на сервилност, като констатацията за липсваща безкритичност беше пропусната и така по наколенки и налакътници беше написана една ода на радостта, че ни управлява Бате Бойко Премиера.

  Фондация "Медийна демокрация" издава  и месечни доклади за   vbox7, които приличат на безплатна реклама на сайта пълна с линкове към някои подбрани по неизвестен признак клипове. Докладът за август обаче е крещящо необективен, понеже не е включен качения през август и №3 по  гледания клип от категория новини "Паднаха Гащите На Райна На Сцената На Концерта В Стара Загора !". 
Категория: Политика
Прочетен: 2364 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 23.09.2009 17:51
imageПредишният американски президент остана в историята с  нелепите си изказвания,  като "човекът и рибата могат да съжителстват мирно", и наречени на негово име бушизми.

 Сигурен съм, че и Бойко Борисов ще ни се отчете, въпреки че едва ли ще може да се мери с Джордж У. Буш, но пък има надежда да го задмине защото засега са  минали само два месеца от управлението му, а показва талант, който трябва да се развива:

Поне десет пъти е по-лесно да си премиер от кмет. Имаш телефон с копчета, всеки министър ти казва каквото искаш да знаеш, никой не ти пречи.

Банкерите не може да вземат няколко пъти повече, отколкото премиера,  независимо дали това съм аз или друг.


Категория: Политика
Прочетен: 1491 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 22.09.2009 20:54
В началото на септември по БНТ министър-председателят Бойко Борисов обвини предишното правителство, че не е направило нищо за АЕЦ „Белене", освен "да опука" 250 милиона евро  за да симулира  работа:

И на практика от една поляна се е слагал бетон в Белене, правени са първи копки, след това втора и трета първа копка са били, за да се разрушава бетонът и сега отново да имаме една гола поляна.  

След това през септември вестник
Труд, Дневник и  frognews публикуваха снимки на "голата поляна" на която се вижда доста бетон и кранове. Или Бойко Борисов лъже, че са му оставили "гола поляна" или  бетона и крановете са изникнали  със скоростта на радиоктивни гъби-мутанти.

image


Категория: Политика
Прочетен: 4492 Коментари: 10 Гласове: 1
Последна промяна: 22.09.2009 11:49
Нито една от оригиналните снимки не е моя и се извинявам ако съм нарушил авторските права. Удивително е, че такъв словесен бисер на един управляващ "Тя дори не е необмислена идея (за премахването на плоския данък) или некомпетентна, тя е малоумна идея" беше проспан от гражданското общество и особено от биещите  се в гърдите да са неговия каймак, и че са модерните, динамичнините , духовитите, и винаги реагиращи на глупостите на политиците и така нататък  или накратко блогъри. Вероятно се дължи  на сляпото им преклонение пред неолибералните идеи на Дянков. Но  Слави Трифонов и "Господари на ефира" незаслужено пренебрегват Дянков. 

image
 

Относно масовата сервилност на медиите към Бойко Борисов.



image

Защото в момента в който кажем "айде да забраним пушенето и въведем стандарти за облекло в училище", тогава някой ще поиска  
министър-председателя да не пуши в Министерския съвет и да се явява на работа само официално облечен и да не дава интервюта на жълти вестници.
 
А това е още по-малоумна идея. Ето снимка на премира по дънки и маратонки на босо в  кабинета, даващ  интервю на вестник "Шоу" за доказателство:
image

-----------------------

 image

Дянков за прогресивното подоходно облагане и по-нисък  ДДС за лекарствата:"Премахването на плоския данък, как да се изразя, тя е малоумна идея. Тя дори не е необмислена, не е некомпетентна идея, тя е малоумна идея. В момента, в който ние кажем "айде за лекарството да го направим по-ниско" или туристическия сектор, както иска да е по-нисък, тогава за книгите да го направим по-нисък. Тогава може да кажем за книги на френски още по-нисък. Това е още по-малоумна идея."

 Между другото, господин министърa изглежда е забравил,  че
туристическия сектор си излобира по-нисък ДДС - 7%. Но никой не споменава за лапсуса на Дянков заради малоумна идея №1-критикуването.
Категория: Политика
Прочетен: 31256 Коментари: 15 Гласове: 3
Последна промяна: 06.02.2013 15:31
              image

В четвъртък първата дама на Америка посетила пазара за зарзават близо до Белия дом и е била снимана в много компрометираща ситуация. Сигурно е била скандализирана от малките размери на американските домати и от високата им цена. Сега  мириканците трябва да се червят заради снимките на първата си дама, но ние   нямаме техния проблем-последните ни двама министър-председатели  нямат първи дами, понеже са хермафродити. Което само показва колко сме напред, в света едва наскоро заради Лейди Гага и шампионката на 800 метра Кастър Семеня стана модерно да си хермафродит.

 /снимка:daylife.com/
Категория: Политика
Прочетен: 3496 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 21.09.2009 15:28
На втори септември министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков щастливо ухилен ни съобщи радостната вест, че рестартира  мегаломанския проект "Горна Арда", който при три правителства не можа да бъде завършен. OK, това е преувеличение, не можа дори да тръгне. Той съобщи, че инвеститор в “Горна Арда”  ще бъде “Горна Арда”АД, а акционери в АД-то ще бъдат НЕК, EVN и  Alpine Bau.

 Минаха почти две седмици докато опозицията от БСП загрее, че там може да има конфликт на интереси понеже 3 дни преди да бъде назначен за министър Трайков е напуснал поста  на прокурист в EVN. За оправдание на БСП може да се каже, че изпревари елитът на нацията  или т.н. медийна класа.   

Вчера   Корнелия Нинова от    “Коалиция за България” внесла в Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика сигнал срещу министъра. Понеже според Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, според който Трайков като оглавяващ ведомството, което трябва да осъществява контролни функции  и да следи развитието на "Горна Арда", няма право нито да участва в обсъждане по проекта, нито да участва във вземането на решения, нито да издава лицензи, удостоверения и каквито и да е документи, касаещи фирма, в която 12 месеца преди назначаването си за министър, да е бил орган на управление. 
 
Министър Трайков се защитил с обяснението, че е бил прокурист в EVN, но не е бил член на управителния съвет, каквото е условието в закона.

 И затова неформалния държавен глава Бате Бойко Премиера няма да смени Трайчо, проблема е решен и никой да не настоява повече, че ГЕРБ не спазват програмата си за борба с корупцията. В ГЕРБ няма корупция. Пише го в член първи на Конституцията. Освен ако не е извършена по непредпазливост в пияно състояние или насън, но за това ще има амнистия.
Категория: Политика
Прочетен: 1908 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 19.09.2009 12:38
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9777636
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094