Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9777518 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Октомври, 2012 г.
2  >  >>
В сряда е Хелоуин, общо взето езически и чужбински  празник, на който децата в страшни костюми обикалят за сладкиши, а непорасналите деца, като вицепремиера Владислав Горанов, чиято емоционална възраст е около 12 години използват като извинение за да се напият.

imageВампирите са традиционни български чудовища. Ако не вярвате идете утре в Националния исторически музей, управляван от най-големият български фен на "Здрач" Божидар Димитров. Той няма търпение да дойде Хелоуин за да изпълзи от кабинета си и  да заразправя наляво и надясно без никой да му се смее, че е господар на вампирите. Той ще ви разясни, че е задължително чете Стефани Майер сложили вампирските си зъби.  








imageМного е лесно да се маскирате като най-новата звезда на престъпния свят  Асен Блатечки по прякор Хладилника - просто си сложете  една червена блуза и нападайте хладиниците на хората. И  заменете традиционното  "лакомство или номер" с "лакомстов и номер, така е честно".     






imageКриско (aka Дриско) е костюм подходящ не само за момчета. За да се представяте за  най-известния български рапър  слагате една ръкавица, отровно зелена  тениска и същия цвят цайси  и вместо "Лакомството или номер"  пискате с тъничък гласец "Ооо, Катенце, така е чесно" докато обирате каквото ви скимне, включително и коли. Което е малко вероятно, щото ако знаете кой е Криско, вероятно още не можете да карате.




imageБате Бойко е традиционен  костюм за Хелоуин по името на  легендарна българска мутра. Която напоследък обаче се превърна в българския еквивалент на Едуард Ножиците. Вече можете да вместо да се обличате в бандистско черно просто да размахвате ножици и да питате "Картофи или магистрала искаш?"





imageАко вратовръзката и костюмът са задължителни на работното ви място, а и носите очила, в сряда може да твърдите, че сте финансов министър. Тази година това е много популярен костюм за плашене на хората, дори някои чудовища като Неси, Чупакабра и злите извънземни роботи ще се маскират като финансови министри. Подходящият поздрав е "Лакомството или лихвичката? Или и двете да ти взема". Но внимавайте ако се правите на Дянков и като него разправяте наоколо колко много ви обичали избирателите, някои от тях може да ви подгонят за да ви наобичат едно хубаво.



imageСекси битюрентка ще е голям хит тази година. То и миналата беше, само че се наричаше чалга звезда.














imageМоже да съчетаете полезното с приятното и да "отидете" на купон по случай Хелоуин с водолазен костюм или облечени като русалка.















imageДруг голям хит са спящите/легналите  полицаи. Ако ви питат що не сте легнал, кажете, че сте в почивка и само тогава имате право да се поразтъпчете.













Маските на зомбитата са други традиция, но не ви ли омръзна да гледате Иван Костов?

Aко пък сте фен на Костов или сте някакъв вид друг вид цвят демократ може да нарамите сърп и чук за да се правите на Сергей Станишев. Не забравяйте да питате "лакомство или подписче за референдум".
         
imageВ сряда е Хелоун и а image. З imageЛакомство imageе imageне само   imageТова било задължително imageна imageе и   imageи   imageза да      
Категория: Забавление
Прочетен: 8412 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 30.10.2012 16:47
Великият строител на България и откривател на извора на вечноздравия асфалт  Бойко Борисов днес се срещнал със шефката на Женската тенис асоциация. И глейте само къф неотразим ас и забил:

България трябва да стане световно средище на спорта. Имаме постижения в миналото, имаме и в настоящето. Убеден съм, че предстоят добри години

Мааайкоуу...То хубаво на Баце му се приискало да сме световно средище на спорта, но как да стане - тоя албански асфалт по магистралите сега да го ядем ли или да ритаме топка по него?

И освен това как така ДА станем?! Че ние не сме ли СИ, щом митничарите всеки ден ритат топка със самия министър-председател?

Как така да не сме средище на спорта, шом дори и аматьорските футболни отбрчета се радват на привилегията да летят с премиерския самолет? Нали самият ни министър-предсеадтел е шампион на съчетание с лента и ножици върху асфалт?

Ако не вярвах, че сме световно средище на спорта щях да скокна да правя лицеви опори за да изпълня заръката на Баце и да постигнем
постигнем световна надмощие в спорта. 
България трябва да стане световно средище на спорта . Имаме постижения в миналото , имаме и в настоящето . Убеден съм , че предстоят добри години imageсветовно средище на спорта imageасфалт на image. С една ръка ! imageЧестно , а   imageМааайкоууу ... imageм imageв   imageа image, които   image... Ама чакайте малко ,
Категория: Политика
Прочетен: 2917 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 30.10.2012 11:49
В събота Брад Пит, изпълняващ ролята на злия финансов министър в нашата тъжна дикенсова приказка, издекламира седмичната си доза  хвалипръцковщини.

Опитвайки се да си придаде малко човешки образ в чужбина, Симеон Дянков се похвали на австрийски вестник, че въпреки строгите икономии българите си обичали правителството и то се ползвало с голямо одобрение.

Българските медии обаче не публикуваха редом с Дянковата нарцистична пропаганда последните социологически изследвания за рейтинга на правителството, защото те биха го опровергали, а и защото работата на журналистите вече се аутсорсва към 15 годишни ученички и Фесйбук, те да се занимават с неудобни числа и факти.

А фактите са, че тазмесечните проучвания за рейтинга на правителството са единодушни - рейтигът му не само е отрицателен - около минус 25%, но и се влошава. В едното проучване е минус 24% (55% неодобрение и 31% одобрение), а в другото минус 27% (45% неодобрение на 18 одобрение). Самият Дянков е най-неодобрявания министър, което от гербаджийска гледна точка го прави нещо като техния Джар Джар Бинкс. Дори и при Бойко Борисов неодобрението вече надхвърля одобрението. А над 70 на сто българите са недоволни от икономическата, социалната, здравната и подоходната политика на кабинета. 

Финансовия ни министър май може и да си мисли, че властта се радва на народната любов, но да погледне в своето "Ръководство за чужденци за България", какво обяснено точно след "тук лихвите не се облагат". Ако го е загубил - може да се обади на всяка ученичка да му разясни като извадим от одобрението неодобрението и числото е минус какво се получва - любов или любов към майките на министрите.
      imageпропаганда . imageа       imageзначението на imageне imageи imageнещо като       imageчера    
Категория: Политика
Прочетен: 1614 Коментари: 2 Гласове: 5
Последна промяна: 29.10.2012 14:21
        image  

Оскверняването на образите на Слънцето от група ромски ученици скоро ще доведе до неочакван край на топлото време в България и чудовищни бури по цял свят.

Според синоптиците от  БАН  богът на слънцето Хелиос е дълбоко засегнат, особено от българите, дължащи на него прекрасния си шоколадов тен. 

 Учените смятат развалянето на времето обаче само за началото на слънчевия гняв, който щял да ескалира, докато накрая се сбъдне ужасното предсказание на маите за края на света на 13-тия Бактун /20.12.2012, когато Земята ще бъде изпепелена от слънчеви изригвания.

Според Стивън Хокинг единствения начин да избегнем надвисналата катастрофата e  виновните за поредната ромска гавра да бъдат заточении на  Сатурн.
imageРоми се изгавриха и imageз     imageнечувано о     imageстивън Хокинг
Категория: Забавление
Прочетен: 1565 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 28.10.2012 14:26
Саботажа на ДПС срещу номинацията за почетен гражданин на Кърджали на  генерал Васил Делов,  освободил преди 100 години през Балканската война  Родопите,  по-голямата част от от които остават в Османската империя след  Берлинския договор, направи щастлив шефа на Федерацията на балканските турци в Одрин Зюрфеддин Хаджъоглу :

Ние като кърджалийци, живеещи извън страната, сме доволни, че генерал Васил Делов не беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Кърджали”...Разбира се, че Делов е български герой, няма как да се отрече това, но в общата ни история има и черни страници и аз питам защо е нужно днес да се връщаме там...Според Хаджъоглу , както твърдят българските историци, че Делов се е отнасял човешки даже със военнопленниците, не отговаряло на истината и обещава да изкара научни аргументи скоро. Според Хаджъоглу , както твърдят Българските историци , че Делов се е отнасял Човешки даже със военнопленниците , НЕ отговаряло на истината и обещава да изкара научни аргументи скоро .
Категория: Политика
Прочетен: 1571 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 23.10.2012 14:24
В събота Десислава Атанасова отиде в Девин, заради протестите срещу закриването на местната болница, но Бойковата телевизия за бодри магистрални новини, макар да излъчи репортаж от събитието, го удари на пропаганда и спести на зрителите си кадрите с негостоприемното посрещане на здравната министърка от разгневните местни хора, но добре че има Нова тв. И добре че имаше и полиция да спаси министърката. Дано Атанасова се е оглеждала по разклоните за наследника си. Само хер Дянков е вечен, на него не му трбяват концлагери, той просто закрива болници.
imageбунтовете imageследващия здравен министър image. С  
Категория: Политика
Прочетен: 2516 Коментари: 2 Гласове: 4
Последна промяна: 23.10.2012 10:40
Лошите естествено, но кои са лошите? На първо място атомите, подлите съюзници на БСП в енергетиката ни. Слава Богу, атомната ни енергетика, вече няма да се нарича, както искат комунягите атомна, а ядрена, защото откак с енергетиката ни се зае Бойко Борисов здрав атом не остана в нея, нито в опозицията, само остатъчни ядра. Като например Яне Янев и разпадналото се РЗС.   
На второ място заслуженото си получиха досадните журналисти. В сряда на конгреса на  ЕНП в Букурещ главният редактор на Euroactiv Георги Готев се оплака, че Негова Заетост и Хеликоптерност Бойко Борисов за трети път на подобно събитие от висок ранг подминал българските журналисти като Кугър старшинка махащ долу отчаяно със стоп палката.  Следващия път  за да го примамят да му кажат, че искат да го питат нещо за магистралите. 

После Бойко Борисов напляска намляска отзад Меркел, разяснявайки кои всъщност са най-засегнатите в кризата и доказа, че не е безсърдечен, а просто сърцето му е отдясно: 
Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия. Ако ние се поставим на мястото на германците - непрекъснато да ни искат пари, няма да ни бъде много приятно.

Конското в полза на финансовата стабилност и срещу хрантутниците продължи и след два дни в Брюксел, където Борисов укори някои от колегите си в Европа, че  не са си извадили поуки от кризата и нарушавали основното германско правило - колкото изкарваш, толкова да харчиш. Една проверка на фактите би показала, че това не е така, но за Баце фактите са като медиите - вижда ги когато са му удобни. 

 В някои държави от ЕС може и да има опасност за финансова стабилност, но не и в България, тук Бате Бойко я пази, както както пазеше Тодор Живков - много старателно и по собствено желание, макар всеки нормален човек на негово място би направил точно обратното срещу един престъпник. 

Но ако Бойко Борисов можеше да си вади поуки, щеше да спре да  опява как три години вече сме финансово стабилни, щото и Титаник сто години е стабилен, ама щото е заседнал на дъното.  

На последно място Баце сякаш сам си удари шамарче. В Букурещ помоли за помощ срещу ПЕС на следващите избори: "Призовавам да ни помогнете малко, защото всички европейски социалисти - между другото Станишев и днес тук, в Букурещ, говори срещу нас."  За човек дето се хвали, че е бил Сатанишев 7 пъти на избори това си е доста голям хленч. А Сатанишев говори срещу вас, щото от мантрите ви  за финансова стабилност кризата не си отиде, а се задълбочи. imageСлава Богу imageи imageкъдето е на богатите imageсамо
Категория: Политика
Прочетен: 1881 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 21.10.2012 21:06
image

Заслужилата леля на Бате Бойко, самоназначилата се за негов парламентарен цербер за да го пази под полата  си(там има достатъчно място да се паркира Кугър) от недуобните въпроси на опозицията чрез цедката на своя пост, примадоната на Народното събрание Цецка Цачева се превземаше в сряда nа церемония по издигането знамето на Столична община в чест на празника на града. Парламентарния председател Цачева  изпълни химна на София "Съм най-приятна, най уникатна, от ден на ден съм все по-съвършена".    imageЛ
Категория: Политика
Прочетен: 1570 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 20.10.2012 10:01
imageimage
                                                                                                       
Eвродесните тази година с почуда разбраха, че не са ползвали Apple Maps на iPhone5, че да се нахендрят в  непознатите и враждебни води на  Аденския залив, а просто три години на кормилото на ЕНП се е подвизавала покритата с позорна слава, оня гербаджииски резил Румяна Желева и затова ЕНП я изхвърли зад борда.

Аденския залив е синоним на дъното, понеже през 2012-а в ЕС десните загубиха изборите в Чехия, Литва и Франция, в Румъния ще загубят след месец, в Гърция и Холандия го докараха до равен, и само във Финландия  могат да претендират за чиста победа. 

Всъщност  "Желева не беше преизбрана за втори мандат като зам-председател на ЕНП", което си е уволнение. Но в духа на гербаджийската семантична гиманстика след не атомна, ами ядрена, за Желва ГЕРБ спокойно могат да кажат, не уволнена, ами пратена на лечение за умствена и географска изостаналост. Макар че атомна или ядрена,  ГЕРБ или ГРОБ, все тая. 

Или може да се каже, че след незадоволителното представяне на тазгодишните Олимпийски игри  на Рафалка, състезателната кобила на Ан Ромни, съпругата на кандидат-президента Мит Ромни, ЕНП са решили да пратят на Ан Ромни една по-добре дресираната кобила, българска порода. 

Или гербаджиите могат да твърдят, че Желева е пратена  на разноски на сомалийското правителство в заслужена почивка в Аденския залив за да се грее на блясъка на своя позор (такова нещо като сомалийско правителство няма, макар Желева да си мислеше обратното).
imageтакова нещо като сомалийско правителство няма ,  
Категория: Политика
Прочетен: 2107 Коментари: 0 Гласове: 6
Последна промяна: 19.10.2012 22:28
        image

 На министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде повдигнато обвинение за системно поругаване  на  българското знаме, а именно чрез накълцването му с ножици. 

 Това обяви  лично главния прокурор Борис Велчев след последното от превърналото се вече в традиция при строитеството на съвременна България ритуално оскверняване на националното знаме от премиера под погледите на въсторжено виещата тълпа от празноглави млади журналистки, изкуфели феодални старци и стадо щастливо преживящи крави, докарани от активисти на ГЕРБ  за да допринесат за пасторалността на репортажите по телевизиите.

 "Няма да позволим трибагреника ни да бъде оскверняван от тлъстите му космати ръце" - заканиха се от прокуратурата, изгарящи от желание   след случая с Мишо Шамара да докажат незавизимостта си от изпълнителната власт и че  не прилагат двойни стандарти, и добавиха, че  като утежняващо обстоятелство разглеждат факта, че премиерът извършва престъплението със забележимо удоволствие, като понякога от устата му  лиги .

 Всички виждаме как ясно демонстрирайки  задоволство всеки ден българският премиер  най-безгрижно  извършва срамни действия с българския флаг, действия с които би се гордял всеки мръсен талибански враг на България - възмутено обясни главния прокурор Велчев. 

Имаме сведения от ЦРУ, продължи Велчев, че Ал Кайда използва кадри с откриване на обекти и "прерязване на лентички" за промиване на мозъците на терористи, като подменя звука в клиповете, за да звучат думите на българския премиер като "Долу България.  Смърт на великия сатана Америка."

Главният прокурор разясни как го е осенила дръзката идея да обвини самия премиер в непочтително отношение към една от символите на държавата: "Забелязах хеликоптер с развяваща се след него лентичкаи веднага си помислих "Сигурно вози Бойко Борисов". После една топка  оплетени лентички ме тупна по главата и разбрах, че това което върши премиерът с българското знаме е напълно незаконно."

 Очаква се адвокатите на Бойко Борисов да пледират , че той е просто безхаберен невежа, какъвто не само е логично, но и задължително да бъде министър-председателят на най-бедната държава в ЕС. Затова и не е запознат с реда на подреждане на цветовете в българското знаме, като от защитата смятат да представят за доказателство запис, на който се вижда как самоувереният Бойко Борисов  казва “Бяло, червено, зелено е трикольорът на България, нали?”

 На това главният прокурор отогвори с въпрос: "Аз съм шокиран!  Гледам и не вярвам на ушите си! Да не би да искате да кажете, че някой може всеки ден през последните три години да е държал трикольора на България и да не го е запомнил?!"

Друга линия на защитата се очаква да бъде, че министър-председателят е действал под принуда на могъщи чужди интереси от Европейския Съюз, които в замяна на милиардите евра са поискали българското знаме да бъде публично осквернено от самия премиер, просто защото са богати извратенеци.

Междувременно Мишо Шамара и Конса пък заявиха, че Бойко Борисов,  след залужил художник и футболист, щом го разследват за поругаване на знамето, това вече го прави и заслужил рапър, и го канят да сформират трио Пуси Клатя. 

От Националния съюз на шивачите пък, извинявайки се за закъснението решиха да връчат на министър-председателя златна ножица и титлата "храбър шивач на годината". 

Стана ясно още, че държавното обвинение разполага с показания на анонимен свидетел, според които  Бойко Борисов  колекционирал като трофеи малки части от осквернения трикольор, което според психолози категорично го поставя в категорията на психопатите рецидивисти. Освен това българският премиер често се отдавал на извратеното удоволствие да се въргаля гол из събраните лентички и да крещи "Магистрали, магистрали."
Категория: Забавление
Прочетен: 3611 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 19.10.2012 16:06
image

 Има моменти, в които се решава съдбата на света-11-и септември, Ахмед Догановат изцепка заразпределянето на финансовите ресурси (иначе ГЕРБ щеше да види власт на куково лято), ежегодното посещение от извънземните в полза на користни холивудски интереси. Или както преди две седмици Барак Обама се представи катастрофално на първия дебат в Денвър и загуби голямата си преднина в проучванията. Очаква се в щата Ню Йорк на вторият от трите президентски дебата Обама да се държи по-мъжки, но всички знаят, че в една трилогия втората част е най-слабата. И все пак, много хора се надяват вторият дебат да бъде "Завръщането на краля джедай".

 Както и миналата седмица сега водещата ще бъде жена - Канди Кроули. Въпреки че от изтекло в медиите споразумение между щабовете на Обама и Ромни стана ясно, че те предпочитат водещият да бъде заменен с програма за четене на текст и да не ги прекъсва, и да не им задава доуточняващи въпроси, Канди Кроули се закани да не си мълчи. Темата на този дебат е вътрешна и външна политика, като обикновените американци от залата ще задават въпроси. Тези дебати са важни защото са единствения път когато болшинството отамериканските избиратели могат да видят на живо кандидат президентите.

 3.58 - Обама още е без вратовръзка и сако.
 4.00-Водещата Канди Кроули представя себе си и правилата на дебата.
4.04 - Първият въпрос е от студента Джеръми и е: как аз като завърша ще си намеря работа?
4.05 - Когато Мит Ромни е бил губернатор на Масачузетс е имал програма за заробване на студентите, но сега всички имат повече дългове и работните места са по-малко.
  4.06 -Обама:Джеръми бъдещето ти е светло, аз създавам работни места и ще създавам, и когато Ромни искаше Дженерал Моторс да фалира, аз казах НЬЕ!

 4.09 - Водещата пита Ромни как ще се справи с безработицата. Еми, Ромни не знае как, но знае, че когато Обама е станал президент безработицата е била точно каквато е сега. Мит Ромни си призна, че е искал автомобилната индустрия да фалира, но Обама е направил точно това което той е предлагал-фирмите да фалират и здяве да възкръснат като феникси.
  4.11 - Обама: това което Ромни каза не е истина, той няма план, плана му е даде на богатите много пари чрез данъчни облекчения.
 4.12 -Ромни се скара с водещата защото искаше да отговори на обвиненията на Обама, но водещата не му позволи.

  4.13 - Въпрос от публиката:Може ли държавата да намали цената на бензина? Обама обещава даувеличи добива на горива. Ромни обвини Обама, че добива всъщност е намалял. И защо е намалял - заради двайсет розови пеликана, а аз обещавам да строим навсякъде мини за добив на въглища.
  4.17 - Водещата също се притеснява за цената на бензина. Обама и Ромни се приближиха опасно близо един до друг и спорят кой е по-голям фен на добива на петрол. Обама казва: това което казва Ромни не е истина, Мит е раздразнен и вика:вярно е.

image

  4.22 - Обама предизвика смях в залата със забележката, че да, Ромни може да свали цените на бензина до нивото на което бяха, когато когато поел президентския пост, но тогава беше най-тежката криза, и политиката на Ромни е да предизвика още една такава криза, за да намали цените на бензина.
  4.24 - Ромни е много ядосан и иска да отговори, въпреки че правилата му забраняват.

  4.25 - Трети въпрос от публиката: Господин Ромни, вие обещахте да намалите данъците, но и да премахнете данъчните облекчения и затворите вратичките, заради които изтичат милиарди.
  4.26 - Ромни нямал да направи така че богатите да не плащат по-малко данъци отколкото сега, а средната класа направо ще цъфне и върже. ОЩЕ: АКО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ДА ИМА ДАНЪЦИ ВЪРХУ ЛИХВИТЕ и дивидентите. И ще балансирам бюджета, сигурно като вземе Дянков за финансов министър.

   4.28 - Обама е много загрижен за работниците и средния бизнес, и затова им е намалил данъците им 20 пъти. И бихпродължал да го правя, но  републиканците на Ромни се опъват. Ромни преди две седмици казал, че е справедливо богатите да плащат по-малко данъци, защото това стимулира икономиката. И по-време на републиканските дебати Ромни обещал да намали данъците на супер-богатите.
  4.31 - Ромни пак се обяснява, какви точно обещания е дал преди, но сега има друг план - да оклепа Обама. Вервайте ми аз знам как да стимулирам икономиката, защото идвам от частния бизнес.

  4.33 - Обама обяснява как ако Ромни намали данъците това ще намали приходите с 5 трилиона, а и иска да даде още два трилиона на военните, но когато го питат как ще осигури повече приходи му е трудно да каже и единствения детайл, който сте чули от него е, че иска да уволни Голямото Пиле от улица Сезам от публичната телевизия PBS. И това е защото Ромни няма план, а всъщност иска да осигури още данъчни облекчения на супер-богатите, към които се числи и самия Мит с 250-те си милиона.
 4.37 - О,о,о, Ромни едва се върти на стола, сякаш му гори панталона и когато взе думата пак е ядосан, че са го нарекли мошеник и лъжец. После пък Обама не го сдържа на място. Накрая Ромни се хили самодоволно като пача.

  4.39- Този дебат е много по-добър от първия. Нашенските политици никога няма да спретнат подобен, щото са тикви и предпочитат да си водят суфльори като Дянков, и няма да спазват времето за отговор.

  4.41 - Четвърти въпрос-за равноправието на жените на работното място. Обама е твърдо за. Ромни се прави на много съпричастен, но понеже не можа да говори две минути за правата на жените пак зацикли на тема безработица и стимулиране на икономиката.
 4.44 - Обама: Ромни се е обградил с политици, дето се противят на правото жените да получават контрацептиви. И Ромни има налудичавата идея работодателя да решава дали жените могат да ги получават. Обама имал две дъщери и иска те да имат същите възможности като мъжете.

  4.46 - Нов въпрос: Мит Ромни, вие като Джордж У. Буш сте републиканец и ме е страх, че пак ще докарате апокалипсиса. Ромни се обяснява, че изобщо не е против жените да получават контрацептиви. Обама се опитва да го прекъсне, че това не е вярно, но горкия е много учтив, изобщо не е като нахакания си вицепрезидент Джо Байдън. Колкото до Буш, вика Ромни, Буш не можа да се справи с Китай, аз ще го направя, аз мога да съм твърд с ония китайци дето спят по двайсет в стая на легла по три етажа и всеки месец се самоубиват щото не искат да ни сглобяват Айфони. Буш не можа да балансира бюджета, аз ще го направя. 
  4.49 - Обама е наследил икономическа политика, при които супер-богатите се справят добре. Колкото до Китай-Ромни е инвестирал в китайски фирми, а сега инвестира в китайски фирми, които шпионират Америка, така че тоя лицемер е последния човек , дето може да се справи с Китай. И да има разлика между Буш и Ромни, тя е, че Буш е бил доста по-умерен.

  4.53 - ОСАМА БИН ЛАДЕН Е МЪРТЪВ, тупа се в гърдите Обама. Спасих автомобилната индустрия. Спестих милиарди, като спрях Иракската война. Но вижте го Ромни: той обещава да отмени програми за здравно осигуряване, той е жалък слуга на супер-богатите злодеи. 
 4.56 - Мит го раздава спокоен и говори с разочарован тон как Обама напълно се е провалил и смазва средната класа, и накъдето се обърнеш виждаш бедни хора на социални помощи. 

  4.59 - Една нелегална емигрантка измрънка въпрос за нелегалните емигранти. Ромни се гордее, че баща му е емигрант, но иначе мрази нелегалните емигранти и ще бъде твърд с тях. Обама като нелегален кенийски емигрант узурпирал президентството е само срещу нелегалните емигранти с криминално минало, не и срещу нелегалните емигранити, които учат. А вижте го Ромни-сега се обяви в подкрепа на тези студенти, а преди няколко месеца беше на коренно различна позиция.
 5.05 -Ромни пак се обяснява как не бил казал точно това което го обвини Обама. Обама пак се обажда отзад, че Мит послъгва.
 
5.07- Обама се опитва да се намеси, но както и в първия случай, не му достига нахалност. Стана и хленчи на водещата, че иска  да уточни обвиненията си срещу Ромни. Обама предизвика смях в залата отговаряйки на въпрос на Ромни за пенсионната си сметка с "Моята пенсионна сметка не е голяма колкото вашата, губернатор Ромни." (Ромни е скътал умопомрачителните 100 милиона долара в пенсионната си сметка. На Кайманите).

        5.10 - Темата е Либия. Обама отново обвини Ромни, сега, че се е опитал да извлече полза от смъртта на американския консул в Либия. Оставете микрофона на Мит да опише как Обама се е поставил в услуга на терористи в Либия и Египет, и помага на Иран да си построи ядрена бомба, и се шляе из Лас Вегас когато терористите взривяват американски посолства. Въпреки че правилата на дебата забраняват да се дава как реагира кандидата който не говори виждаме как Ромни мига на парцали. Дойде време на Ромни да говори и заеквайки обвини Обама, че е шматка и са му трябвали цели две седмици да заклейми атаката в консулството в Бенгази като "терористичен акт", и президента е излъгал като е казал, че още на следващия ден след атаките в Либия е обявил в розовата градина на Белия дом, че това е било "терористичен акт". Водещата обаче се намеси и поля Ромни със студен душ, поправяйки го, че е било точно така, както каза президента - още на следващия ден е в розовата гради е казал, че това е било "терористичен акт",  и така Канди Кроули предизвика ръкопляскания в залата. 

 (Последно добавено: републиканския интернет експлодира, че водещата Кроули e излъгала за да защити президента и е станала съучастник в прикриването на лъжата му. Защото в изказването си в розовата градина Обама не използвал израза "терористична атака", а "терористичен акт", и то веднъж и много общо. След дебата самата Кроули го признава. Работата е там, че Ромни се обърка и вместо "терористична атака" в обвинението си срещу Обама изпозлва израза "терористичен акт", така че той сам си е винове, че падна в капана. Това обаче не е единствения лапсус на Ромни.)

    5.20 - Какво да правим със всичките тия оръжия, дето се въргалят по улиците ни, господа кандидат президенти? Обама обвини Ромни, че си е променил позицията по въпроса за оръжията защото е искал да спечели благоразположението на голяма организация на притежателите на оръжия. 

  5.31 - Страхотен въпрос как ще спрете аутсорсинга? Ромни говори срещу Китай. Обама напомни, че именно Ромни, докато е работил в Бейн Кепитъл е станал пионер на аутсорсинга. Ромни се развика "държавата не създава работни места". На Плевнелиев това свърши работа.

 5.35 - Какво е най-голямото заблуждение сред американците за вас, господа кандидат президенти? Ромни се оплаква, че по време на кампанията щаба на Обама го е наклепал, че не го е грижа за обикновените американци, със запис на който се вижда как Ромни казва "47% от американците се смятат за жертви и си мислят, че имат право на храна и здравеопазване т.н., и те ще гласуват за Обама, и мен не ме е грижа за тях". Обама има последната дума-той верва с частната инициатива и частния бизнес, и напомни за срамните 47-те процента на Ромни.

  Афтър парти за да бъде обявен  лъжеца Обама за победител. Много важните много хора от телевизиите са много доволни от дебата. Ромни изглеждаше раздразнителен и като че ли се отбраняваше.  Туитър обяви Обама за победител с хаштага "Good Job Obama". Ромни непрекъснато се усмихвал, но сякаш имал лимон в устата.  Проучване на CBS обяви за победителя в дебата: Обама 37%, Ромни 30% и равен резултат -33% . Според CNBC Обама е спечелил с 56 на 39 процента. CNNсъщо дава победата на Обама с 46 на 39 процента.

  След първия дебат интерет се подигра на Ромни заради Голямото Пиле от улица Сезам, което кандидатпрезидента много харесвал, но смятал да уволни за д анамили дълга на САЩ. А сега Мит Ромни пак си навлече подигравки в социалните медии заради думите му, че когато бил губернатор на Масачузетс женска организация му дала "папки пълни с жени". Републиканския кандидат президент имаше предвид CV-та на жени, компетентни за работа в администрацията му, защото първоначално кандидатите били само мъже. Но интернет е жесток и извади фразата от контекса, за да се подиграе на  Ромни. 

 Между другото дневник.бг и прочие.бг метафорите ви, че Обама е отвърнал на удара не струват, вижте какво пишат американските, HE"S BACK, BARACK IS BACK. Какво писах преди да почне дебата-че краля джедай може да се върне. Така, че това беше, Ромни, третият дебат ще бъде повторение на този.


:  image 

image
imageимена imageо
Категория: Политика
Прочетен: 1469 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.10.2012 18:34
Според последните проучвания в Америка България ще има нов десен мормонско-републикански господар и неговото име ще бъде Мит Ромни. Всичките беснодесни сме много развълнувани, нали? Като ученички от  Феърфийлд.

image


Вицето на Ромни ще бъде Пол Райън, който освен, че изглежда зловещо, като клонинг на милиардера злодей мистър Бърнс от анимационния сериал "семейство Симпсън", но двамата споделят нечовешко жестоки, но забавни ако са в анимационен филм икономически възгледи. За да му придаде по-човечен вид тази седмица списание Тайм пусна негови снимки, на Пол Райън, не на мистър Бърнс, в опит да представи кандидат вицепрезидента като обикновен средностатистически бум-мада-фака-фитнес-маниак, който сякаш казва "Споко, брато, ке го бием комунягата Обама, споко!":

image  image

 Но чувствата на някои хора бяха дълбоко накърнени, защото им се стори, че в спортната фотосесия Пол Райън прилича на клоун и герой от анимационен сериал. Ама, немаа се плашиш, брато, макар засега Ромни и Райън да водят с един процент на Обама, и дори американците да гласуват така след 25 дена на изборите, Ромни може и да не стане президент заради изборната им система. Така стана през 2000-та с Буш и Ал Гор.
Категория: Политика
Прочетен: 2122 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 14.10.2012 20:06
След като наскоро Негово Високо Хеликоптерно Светейшество Бойко Борисов се похвали, че "Самият факт, че всеки може да влезе в сградата на Министерски съвет, и да зададе какъвто иска въпрос показва, че демокрацията (ни) не само е в пълен разцвет, а и че правата на човека са гарантирани отвсякъде" социоложкинята Герболюба Опънатова представи резултатите от проучване сред българските граждани по темата. 

На въпрос "Наистина ли демокрацията в България процъфтява?" 15% от българите отоговарят "Да, наистина, но за съжаление връзва само тикви".

3% са отоговорили : Да, демокрацията в БГ процъфтява, самия факт, че всеки може да лети с правителствения самолет показва, че правата че правата на човека са гарантирани отвсякъде."

10% Смятат, че Бойко Борисов бърка демокрацията с картофите си.

45% смятат, че това е абсолютната истина, защото медиите наистина може да поканят който си искат министър за да говорят с него, както е станало днес, когато по едно и също време Дянков е давал интервю по Нова телевизия, Мирослав Найденов по БТВ, а здравната министърка е била в Канал 1. Пълен плурализъм на мненията. Стига тези мнения да са от ГЕРБ.

10% са отоговорили, че демокрацията наиситна процъфтява, щом всеки може да влезе в министерския съвет или парламента.

5% са категорични, че всеки може да влезе в Министерския съвет и да попита Бойко Борисов каквото си иска, но демокрацията дава право на премиерът ни ако въпросът не му харесва да избяга от пресконференцията, както много пъти се е възпозвал от това си право. В една истинска демокрация всеки има право на мнение по въпроса дали премеирът е длъжен да отговаря на всяко питане от медиите, нали? Просто зачитайте и мнението на горкия ни измъчен министър-председател, моля.

1% от отговорите са "Смърт на АЕЦ Белене, да живее Костов".

15% са отоговорили, че са виждали картината "Полегналата цъфтяща демокрация" от Леонардо Ди Банкя. 

 5% от отговорите на въпроса  "Процъфтява ли демокрацията в България" са "Ох! Да! Да, дадада." 

4% са отоговорили, че демокрацията ни толкова е цъфнала, че при 6 милиона избиратели имаме 7 милиона мнения, като един милион се падали само на Симеон Дянков и Бойко Борисов, защото по всеки въпрос те си сменят мнението по три пъти на ден.

Самият Симеон Дянков попитан в разцвет ли е демокрацията ни отогворил : "Да. Не. Да. Не. Може би. Ще поставя въпроса за обсъждане на следващото заседание на министерския съвет." 
Категория: Забавление
Прочетен: 1836 Коментари: 0 Гласове: 4
Последна промяна: 18.10.2012 10:19
          image

4.12 - Няколко приятни промени от предишния дебат: водещият е жена - Марта Радац, тя заедно с кандидатите седят около бюро, пищовите са разрешени.  Пропускаме първите десетина минути със скучните встъпителни речи и Либия и отиваме към страшния въпрос за Иран и ядреното му оръжие, каквото още няма но това са подробности.
4.15-Как би изглеждал един удар срещу Иран? Кандидатът за вицепрезидент от републиканската партия Пол Райън критикува Обама, че вместо да се срещне с израелския премиер Биби (Бенямин Нетаняху) ходи по женски ток-шоута, което колкото и смешно да звучи си е самата истина. Настоящият вицепрезидент  от демократите Байдън смята, че войната трбва да е най-последното средство за решаване на конфликти.
4.19-За разлика от предишния дебат водешият изобщо не си мълчи.  Още едина война в Близкия Изток, господа републиканци? Няма ли да е катастрофа? И какво би било по-лошото от война в Близкия Изток-още една война в Близки Изток, нали?
4.23- Следколко време безработицата падне под 6%? Джо Байдън не знае, но знае че Ромни е искал всички фирми да фалират и икономиката да падне до дъното, за да могат 47-те процента от американците описани от Мит като хрантутници да се удавят, щото така действа невидимата ръка на пазара.
4.26- Пол Райън се подхилква като злодей от анимационен филм. Освен това изглежда като  злодей от анимационен филм, той прилича на клонинг на господин Бърнс от "СЕМЕЙСТВО сИМПСЪН". Рифоооорми, вика Райън, явно някой е чел вестник Капитал още от първия му брой. 
4.30-Байдън отново напомня, че Ромни е призовавал Обама да остави автомобилната индустрия да фалира, щото така действа пазара, кви са тия социалистически помощи. И как е дошла тази най-голяма в историята рецесия? Дошла е докато тоя жалък лицемер   Райън е гласувал за две войни в Ирак и Афганистан, където се потрошиха трилиони и е искал държавни субсидии лично от вицепрезидента, субсидии, каквито сега смята за вредни.
4.33-Я, и в Америка имало комисия в стил Яне Янев на консерваторите/републиканците, разследваща и разследваща Обама, но не намерила нищо.
4.34 - Държавното здравеопазване и социалното исигуряване ще фалират, това са факти, казва Пол Райън. Щото оня кенийски мюсулмански комунист Обама краде пари от здравеопазването за пенсионерите. 
4.37-Байдън сравни Пол Раъйн с предишния републикански кандидат вицепрезидент Сара Пейлин. И има защо- и двамата са бягали маратон, и двамата са завършили с приблизително еднакво време, но 40-годишната Пейлин, родила 4 деца е изпреварила 20-годишния Райъйн с една минута. И после Райън излъга за колко е пробягал маратона изкаравайки се кениец.
 4.40-Байдън клати глава невярващо на наглата лъжа на Раъйн, че ще републиканците ще спрат данъчните облекчения за богатите задници като канидидат-президента на републиканците Мит Ромни.
4.43-Байдън и Райън спорят какво е предлагал Мит Ромни за социалното осигуряване. Според Байдън идеята на Ромни е пълна трагедия.
4.45-Водещата има прост въпрос:кой ще плаща повече данъци и кой по-малко ако ви изберат? При Обама средната класа ще плаща по-малко, щото Буш даде данъчни облекчения на богатите, изтичащи тази година и стига им толкова. 
4.47-Пол Райън започна да дрънка баналности за растеж и как е погрешно да се облагат богатите, и как трбяват данъчни риииформи. Отговорът на Райън на простия въпрос се проточи. Той щял да намали данъците на всички с 20%.
 4.50-Водещата захапа Райън и републиканците как така ще намалят данъците с 20% и ще вдигнат приходите затваряйки вратичките в данъчните закони. Проблемът е, че републиканците не дават детайли. ВЕРВАЙТЕ МИ, вика Пол Райън, планът ни ще проработи, както е проработил при Кенеди и Рейгън (всъщност никога не е проработил). САЩ наистина изостават от нашенската процъфтяваща демокрация, ние имахме такива кухи обещания преди 10 години. Но Байдън не верва на Райън, размахва ръце и крещи "О, сега си и Джак Кенеди, а?"

image

4.51-Байдън захапа Ромни с платените му 14% данъци върху 15-те му милиона доход за 2011-а и окачествени от него като напълно справедливи ниски данъци.  Не е математическо възможно да се намалят данъците с 20% и да се вдигнат приходите, както предлагат републикаците. Защо гнусния Раъйн защитава милионерите и иска да запази данъчните им облекчения пита Байдън?
4.55-Още един прост въпрос, изобщо не от областта на висшата математика математика мистър Райън- за отбраната- съкращения или не. Още един неясен отговор.
 4.57-Темата е  черната дупка  Афганистан. Пол Раъйн разказва колко прекрасно е прекарал ваканцията си в Афганистан и затова американците може и да не се изтеглят от там. Байдън също е посещавал Афганистан, за да убие Бин Ладен, и затова американците трябва да се изтеглят. А и за да не хвърлят още 800 милиарда долара на афганистанския вятър.
5.03-Ако американците напуснат Афганистан ще задуха студен вятър и талибаните ще изпълзят от пещерите си, и затова Райън не иска американските войски да се изтеглят от Афганистан.
5.08-Защо Обама още не се е намесил в Сирия, чуди се Райън. Защо трбява да чакаме Русия да ни разреши да започнем война в Сирия?
5.14-Опа! Райън каза, че критерият за намеса в Сирия трбява да са интересите на Америка. Водещата го попита:значи критерият не е демокрация?
 5.15-Горкият Райън направи оная тъжна физиономия, увековечена в хиляди снимки. Защото трбява да говори за аборти. И Райън е за абсолютната им забрана. В САЩ наричат тази позиция про-лайф. 
 5.18-Байдън призна, че е от зловещата секта на католиците и той също е про-лайф, но не смята, че трбва да налага своето мнение на другите. А тоя злодей Райън смята, че трбява да се забранят абортите дори и в случаите на кръвосмешение и "legitimate" изнасилване.
5.20-Водещата попита за точната позиция на Ромни и Райън по въпроса за абортите. Райън увърта. О, а помните ли какво обеща Обама? Защо го избрахме? Има ли изобщо някакъв план да се справи с проблемите на САЩ? А Мит Ромни е високвалифициран лидер способен да поведе Америка към светло бъдеще. Светлото бъдеще, където богатите ще имат ниски данъци. Стига, елате в БГ! Нашата демокрация процъфтява, заради ниските данъци.
5.28-Байдън се заяжда с водещата колко секунди му остават. И Обама се заяждаше така на първия дебат.
5.31-Последни думи. Байдън: няма страшно, honey (boo-boo). Последните думи на Пол Райън са за рифооорми, бля.

 Афтър парти. Главният въпрос е - кой е победил. Разбира се всяка страна ще се обяви за победител. Много важните хора от телевизиите смятат, че Байдън е победил, въпреки агресивното си, понякога високомерно, и като цяло прекалено емоционално поведение. Все пак Байдън се представи на ниво, което в неговия случай означава да не изтърве нецензурна дума, които замени с "тия работи" и "глупости", но не bullshits. Републиканеца Пол Райън изглеждалкато ученик, трбваше да се защитава от нападките на Байдън, разтягаше лукуми и не направи нищо запомнящо се. Всички са доволни, че водещата на този дебат се е държал е задавала въпроси и то въпроси за факти, за разлика от водещия от миналия дебат-изкуфелия дядка Лерър, който мълчеше като пукал и се интересуваше повече от мнения. Всички са впечатлени от блестящите бели зъби на Джо Байдън и как не съвсем на място се смееше от време на време. Райън е впечатлил с опита си да се представи като истински човек, непрекъснато срещащ се с истински хора навсякъде - и в родния си град, и Афганистан. 

И ето, че излизат проучвания. Тези от CNN и CNBC  показват , че Пол е  Рйън е победил. Според CBS и MSNBC Байдън е победителя в дебата. Washington post дава дори два пъти повече процетни за Байдън. И това е повече отколкото ще научите от БТВ, край.
Категория: Политика
Прочетен: 1539 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.10.2012 20:29
image

Тази нощ , около месец преди изборите, в поредния си отчаян опит една изостанала  комунистическа страна от третия свят с 16 трилиона долара дълг, което е 5000% от БВП и, ще проведе едиснтвения си кандидат-вицепрезидентски дебат, защото отчаяно иска да настигне процъфтяващата нашенска демокрация. 

 От страна на демократите ще излезе действащият 70-годишен вице-президент Джо Байдън, а за републиканците - конгресмена Пол Райън, на 42 години, който много разумно се кандидатира освен за вице и за още един мандат в Конгреса.

Дебатът се очаква с огромно нетърпение и от демократите и от републиканците. След катастрофалното представяне на Обама в първия дебат с Мит Ромни демократите се надяват Джо Байдън да спаси кампанията на Обама. Републиканците пък се надяват Пол Райън да повтори победата на Ромни и така увеличи рейтинга му. Докато преди първия дебат Обама водеше между 2 и 7%, в момента различните проучвания дават различна картина, в някои води Обама, в други Ромни, а в трети са с равни проценти.

Демократът Джо Байдън е бивш сенатор и бил на 15 дебата досега, докато на Райън ще му е за сефте. През 2008 Байдън се представил страхотно на дебата със Сара Пейлин, по-добре дори и от Обама, а той е имал три възможности да го надмине.  От друга страна щабът на Обама се струхава от Джо Байдън, защото вицето е склонен да прави гафове. От трета страна пък и Мит Ромни е същата стока. 
 
Всъщност това няма да е точно дебат, е, само половината ще бъде, втората част от шоуто ще бъде в стил традиционна среща на американски политици с избиратели - което значи, че селяните от залата ще задават въпроси. Това се отнася за слeдващия дебат  между Обама и Ромни. Предварителанат тема на дебата е обявена като вътрешна и външна политика, но с най-голям интерес се очакват въпросите за здравеопазването, абортите, точната позиция на Мит Ромни по предните две, защото той я мени всеки ден,  Бейн Кепитъл, 47-те% от американците, дето са хрантутници (по Ромни, Райън ги смята за 30%).
Категория: Политика
Прочетен: 2204 Коментари: 2 Гласове: 3
Последна промяна: 12.10.2012 08:09
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9777518
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094